Life

Rasa de pisici cu cea mai mare durată de viață. Aceste animăluțe trăiesc mulți ani și sunt foarte iubitoare

Care este rasa de pisici cu cea mai mare durată de viață. Animăluțul îți va fi alături ani buni și este și unul foarte iubitor.
24.03.2024 | 19:56
Rasa de pisici cu cea mai mare durata de viata Aceste animalute traiesc multi ani si sunt foarte iubitoare
Care este rasa de pisici cu cea mai mare durată de viață. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Care este rasa de pisici cu cea mai mare durată de viață. Experții spun că aceste animăluțe trăiesc mulți ani, în plus sunt foarte iubitoare și le place să stea pe lângă stăpânii lor.

Rasa de pisici cu cea mai mare durată de viață

Rasa de pisici cu cea mai mare durată de viață este cea siameză. Conform experților, aceste animăluțe mai puțin predispuse la anumite afecțiuni de sănătate decât alte rase. Printre acestea se numără inclusiv boli ale inimii, rinichilor și ficatului.

ADVERTISEMENT

Totuși, există mai multe tulburări autoimune ce pot afecta toate pisicile, iar dacă ai anumite suspiciuni ar fi bine să apelezi la medicul veterinar, pentru a fi sigur că prietenul tău necuvântător este bine.

Dacă nu ai avut niciodată un animăluț până acum, trebuie să știi mai multe lucruri despre rasa de pisici cu cea mai mare speranță de viață. Este necesar să faci niște pregătiri temeinice, pentru a satisface toate nevoile pisicuței.

ADVERTISEMENT

Pisicile siameze au o durată de viață destul de lungă. Unele dintre ele pot să trăiască chiar și 25 de ani. Experții spun că sunt o alegere bună și pentru persoanele care au de gând să-și întemeieze o familie.

Sunt prietenoase cu oamenii, dar și cu celelalte animale

Pisicile siameze sunt animale de companie bune și tolerează bine câinii și copiii, atâta timp cât aceștia sunt introduși unii în viața altora încă de la o vârstă fragedă, pentru a avea timp să se obișnuiască.

ADVERTISEMENT

De altfel, este bine pentru aceste animăluțe să fie adoptate câte două în același timp, ideal din același loc. Mare grijă, însă, pentru că frumusețea și costul acestora le face o țintă sigură pentru hoți.

Însă, această rasă de pisici cu cea mai mare speranță de viață este cunoscută pentru faptul că nu se simte atât de bine în interior. Animalelor nu le place să stea înăuntru și au nevoie de multă mișcare.

ADVERTISEMENT

Astfel că, te-ai putea gândi să-i oferi pisicii tale acces în aer liber supravegheat sau o grădină închisă, sigură. Aceste pisici iubesc să vâneze și să se urce pe diferite obiecte. Astfel că sunt predispuse să fie letargice și deprimate dacă nu sunt stimulate, notează petplan.co.uk. 

ADVERTISEMENT