Sport

Rasmus Hojlund scrie istorie la Manchester United. Recordul doborât de atacantul danez

Rasmus Hojlund a reușit o performanță incredibilă la Manchester United după meciul cu fosta echipă din Champions League.
08.11.2023 | 23:57
Rasmus Hojlund scrie istorie la Manchester United Recordul doborat de atacantul danez
Rasmus Hojlund a reușit o performanță incredibilă la Manchester United după meciul cu fosta echipă din Champions League. Sursa Foto: X (Twitter)
ADVERTISEMENT

Manchester United s-a duelat cu FC Copenhaga în runda a patra a grupelor Champions League. La pauză, scorul era 2-2, iar ambele goluri ale “diavolilor” au fost marcate de atacantul danez. Astfel, după cele două reușite Rasmus Hojlund a atins o performanță incredibilă pentru formația de pe Old Trafford.

Performanță incredibilă pentru Rasmus Hojlund la Manchester United

Atacantul de 20 de ani a fost marcatorul celor două goluri din prima repriză pentru Manchester United în duelul cu fosta sa echipă, FC Copenhaga. Rasmus Hojlund a reușit o performanță incredibilă și l-a depășit pe Dimitar Berbatov.

ADVERTISEMENT

În Champions League, Rasmus Hojlund are cinci goluri marcate în primele patru meciuri ale competiției pentru Manchester United. Cu cele două reușite din meciul cu FC Copenhaga din grupe, danezul l-a depășit pe fostul mare atacant bulgar al “diavolilor”. În perioada sa la United, Berbatov a marcat 4 goluri în primele 4 meciuri jucate în Champions League.

Un nou record pentru atacantul danez de pe Old Trafford

După ce l-a depășit pe Berbatov, Rasmus Hojlund a mai atins un record important. Danezul a devenit cel mai tânăr fotbalist care înscrie de două ori într-un meci de Champions League pentru Manchester United. 20 de ani și 277 de zile are Hojlund.

ADVERTISEMENT

Rasmus Hojlund este evaluat 65 de milioane de euro, potrivit Transfermarkt și a fost adus pe Old Trafford, de la Atalanta, pentru 10 milioane de euro mai mult de cât cota sa de piață. Danezul a făcut parte din academiile celor de la Brondby și FC Copenhaga, iar cu echipa din capitală a făcut și pasul în fotbalul mare.

După un sezon în prima ligă din Danemarca, Hojlund a fost cumpărat pentru 2 milioane de euro de Strum Graz, formație din Austria, iar 6 luni mai târziu, italienii achită 20 de milioane de euro pentru serviciile atacantului.

ADVERTISEMENT

După 109 meciuri la nivel de seniori, Rasmus Hojlund are 38 de goluri marcate pentru echipele de club și pentru naționala mare a Danemarcei, unde are deja 8 selecții. Până acum în carieră, danezul are un titlu de campion cu FC Copenhaga și o cupă cu Strum Gaz.

Postul de titular în atacul lui formației de pe Old Trafford nu este sigur pentru tânărul danez. Erik ten Hag și-a pregătit o listă cu noi jucători pe care Manchester United să îi aducă în această iarnă. Printre numele importante se află și Ivan Toney, pe care “diavolii” ar trebui să achite 100 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT