Sport

Răspunsul tăios al familiei Țiriac pentru Serena Williams după atacul la Simona Halep: „Ce fac steroizii, campioano?”

Familia Țiriac a intrat în război cu Serena Williams după atacul fostei jucătoare de tenis la adresa Simonei Halep, suspendată pentru dopaj.
13.09.2023 | 20:22
Raspunsul taios al familiei Tiriac pentru Serena Williams dupa atacul la Simona Halep Ce fac steroizii campioano
Familia Țiriac i-a răspuns Serenei Williams după atacul la adresa Simonei Halep. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Familia Țiriac prin vocea lui Alexandru Ion Țiriac, fiul miliardarului, a venit cu un răspuns tăios pentru Serena Williams. Câștigătoare a 23 de trofee de Grand Slam, fosta tenismenă din SUA a lansat ironii pe rețelele de socializare după suspendarea Simonei Halep pentru dopaj.

Răspunsul tăios al familiei Țiriac pentru Serena Williams după atacul la Simona Halep: „Ca să fie clar”

Mai mult decât atât, Serena Williams a lăsat de înțeles că vrea să ia cu forța titlul cu numărul 8 la Wimbledon. Fostul lider mondial a pierdut finala turneului în 2019 chiar împotriva Simonei Halep. Totodată, Alexis Ohanian, soțul americancei, i-a adus ironii sportivei născute la Constanța în urma situației în care se află.

ADVERTISEMENT

Alexandru Țiriac a avut o replică tăioasă pentru Serena Williams. Prin intermediul mai multor InstaStory-uri fiul lui Ion Țiriac a prezentat dovezi care să pună la îndoială performanța Serenei Williams în perioada 2010-2015, când fosta jucătoare de tenis a primit din partea WADA aprobarea de a folosi substanţe interzise, precum oxicodonă, hidromorfonă, prednison și metilprednisolon.

„Ca să fie clar, toate sunt ‘excepții speciale’ date de zeci de ani aceluiași individ, aceștia sunt steroizi și alte suplimente hormonale interzise. Ce fac ele pentru un sportiv? Voi traduce efectul lor medical: 

ADVERTISEMENT
  1. antiinflamator
  2. îmbunătățirea performanței
  3. reduce oboseala
  4. recuperare rapidă
  5. crește puterea și rezistența
  6. elimină durerea

Dacă vrem să vorbim despre cifre, înainte să întrebi despre numărul 8, hai să întrebăm despre numele de la 1 la 23 ‘campioano’”, a scris Alexandru Ion Țiriac pe contul personal de Instagram.

ADVERTISEMENT

Alexandru Ion Țiriac - Instagram

Cariera Serenei Williams, mari semne de întrebare

Serena Williams este una dintre cele mai titrate jucătoare de tenis din istorie. Câștigătoare a 23 de trofee de Grand Slam, fostul lider WTA s-a confruntat de-a lungul carierei cu mai multe acuzații de dopaj, iar de cele mai multe ori, americanca a răspuns amuzată, furioasă sau chiar într-un mod agresiv.

După ce Maria Sharapova a fost suspectată pentru consum de meldonium, un grup de hackeri din Rusia au spart mai multe fișiere ale Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA) și au intrat în posesia unor informații foarte secrete. Nume mari ale tenisului au primi acceptul pentru a consuma substanțe interzise pentru tratarea diferitor afecțiuni.

ADVERTISEMENT

De aceste numite TUE (n.r. Therapeutic Use Exemptions – Excepții terapeutice) a beneficiat și Serena Williams. Fosta sportivă din SUA a câștigat nu mai puțin de 6 trofee de Grand Slam în perioada în care a beneficiat de „excepții terapeutice”.

Deși a fost aprobat de WADA, sistemul de acordare ale acestor „excepții terapeutice” a fost intens acuzat, deoarece au existat suspiciuni că nu toți sportivii au parte de acest tratament.

Serena Williams a refuzat un control de dopaj înainte de Wimbledon 2018

Înainte de Wimbledon 2018, Serena Williams a lansat atacuri dure. Fosta jucătoare de tenis reclama faptul că este testată excesiv în comparație cu celelalte jucătoare. Înaintea turneului de pe iarba londoneză, fosta sportivă a refuzat un control care a venit neanunțat.

În urmă cu 5 ani, la All England Club, Serena Williams a pierdut finala turneului cu Angelique Kerber. „Este acel moment al zilei când sunt aleasă ‘la întâmplare’ pentru un test inopinant. Dintre toţi jucătorii, Serena este cea mai testată! Discriminare? Eu aşa cred. Dar cel puţin păstrăm sportul curat, iar eu fac orice este nevoie pentru asta”, scria Serena Williams pe Twitter.

ADVERTISEMENT