News

Răsturnare de situație în cazul celor 3 pacienți morți care au mâncat pește de la o mănăstire. Ce au arătat analizele

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui a primit, luni, rezultatele parțiale în acest caz.
27.11.2023 | 20:12
Rasturnare de situatie in cazul celor 3 pacienti morti care au mancat peste de la o manastire Ce au aratat analizele
Răsturnare de situație în cazul celor 3 pacienți morți care au mâncat pește de la o mănăstire. colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Răsturnare de situație în cazul celor 3 pacienți morți care au mâncat pește de la o mănăstire. Misterul se adâncește privind cauza deceselor. Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui a transmis, luni, că rezultatele parțiale ale analizelor sunt negative.

Răsturnare de situație în cazul celor 3 pacienți morți care au mâncat pește de la o mănăstire

Mai exact, nu a fost identificată prezența bacteriilor, pesticidelor sau toxinelor. Au fost trimise probe din sortimentele de conservă de pește, din borșul țărănesc, cât și din celelalte alimente date de pomană de mănăstirea Florești pacienților.

ADVERTISEMENT

„Toate buletinele sunt negative la analizele pe care noi le-am solicitat. Pentru toate cele şase sortimente de conservă de peşte am cerut analize pentru clostridium botulinum, toxină botulinică, mercur, pesticide şi histamine şi au ieşit negative.

Am mai trimis ingrediente – borş ţărănesc, alimente care au intrat în meniurile anterioare zilei în care a avut loc îmbolnăvirea – şi acestea sunt negative”, a transmis directorul DSVSA Vaslui, Nelu Munteanu, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui au transmis că vor fi primite și buletinele definitive ale analizelor bacteriologice. Amintim că trei pacienți care erau internați la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au murit după ce au acuzat stări de rău, specifice problemelor digestive.

Alți 23 de oameni au fost internați în spitale. Pacienții au consumat mâncare din pește, oferită de mănăstirea Florești, dar și conserve, date de spital. Au fost făcute controale de autorități atât la spital, cât și la mănăstire.

ADVERTISEMENT

Pacienții ar fi murit din cauza pesticidelor

În urma acestora, mănăstirea a fost amendată cu 40.000 de lei. Măsura a fost luată pentru că nu are autorizație pentru a presta activități de catering. Urmează să se stabilească ce a dus la moartea celor trei pacienți și îmbolnăvirea altor 23.

Pe de altă parte, primele rezultate ale autopsiei au arătat că oamenii au decedat din cauza pesticidelor. Rămâne de văzut ce aliment a influențat starea de rău și ulterior decesul pacienților de la spitalul de psihiatrie din județul Vaslui.

ADVERTISEMENT

De altfel, ministrul Sănătății specifica faptul că, cel mai probabil, decesele s-au produs în urma consumului unor alimente. „Până la urmă examenul medico-legal va confirma pentru fiecare dintre aceşti pacienţi cauza decesului. Probabilitatea ca această cauză a decesului să fie legată de consumul de alimente este foarte mare”, a declarat Alexandru Rafila.

 

ADVERTISEMENT
Tags: