În vârstă de 26 de ani, Raul Opruț nu s-a impus la KV Kotrijk (Belgia) și a fost cedat sub formă de împrumut la Sibiu până la finele sezonului, informație pe care FANATIK v-a prezentat-o în exclusivitate încă de la finalul anului trecut.
Mulțumit că a bifat 90 de minute în tricoul celor de la Hermannstadt în amicalul cu elvețienii de la Winterthur, după o perioadă în care a fost rezervă eternă în Belgia, Opruț privește cu optimism spre primele meciuri oficiale din 2024.
”Îmi era dor de fotbal după atâta timp cât n-am jucat. Sunt fericit că am dus 90 de minute până la capăt. A fost o perioadă grea (n.r. la Kotrijk). Când nu joci… orice fotbalist suferă. Mă bucur că m-am întors, vreau să încep să joc. Chiar dacă a fost o perioadă grea, am învățat multe lucruri care mă vor ajuta pe viitor.
Nu știu ce n-a funcționat (n.r. în Belgia). Antrenorul care m-a adus a fost dat ulterior afară, după am mai jucat 30 de minute.. Vreau să las totul în urmă, să joc aici 6 luni și să mă reîntorc în Belgia. Cred că a fost doar un incident pe parcursul carierei mele”, a declarat Opruț, la finalul partidei amicale din Antalya.
Desigur, chiar dacă în Belgia a fost mai mult rezervă, Raul Opruț a făcut o comparație între fotbalul românesc și cel belgian. ”Este o diferență din punct de vedere al intensității și a ritmului de joc. Se joacă foarte mult unu la unu, nu este așa de tacticizat campionatul”, a explicat fotbalistul. Practic, fundașul s-a întors la echipa de unde plecase la KV Kotrijk.
Belgienii plăteau anul trecut 400.000 de euro pentru transferul său, însă Jupiler Pro League a fost o pălărie prea mare pentru sportivul care a bifat doar 130 de minute în 3 partide pentru KV Kotrijk. În momentul în care îl vindeau pe Opruț în Belgia, cei de la Hermannstadt se lăudau cu această mutare pe Facebook, considerând că au dat lovitura.
”A venit la noi ca un copil (ușor) rebel, pleacă acum ca un bărbat trecut prin viață! În patru sezoane la #FCH, Raul Opruț a devenit un atlet desăvârșit, un sportiv și un profesionist adevărat! Raul al nostru este pregătit acum să reușească în fotbalul mare!
Și o va face la KV Kortrijk, în Belgia, acolo unde a fost dorit și transferat. Îți spunem “la revedere”, Raul! Ai fost, ești și VEI RĂMÂNE unul dintre noi!”, a anunțat Hermannstadt. A fost un ”la revedere” extrem de scurt, pentru că destinul fotbalistului pare legat, deocamdată, tot de SuperLiga din România.
Așadar, sibienii au reușit ceea ce pare a fi o marcă înregistrată pentru fotbalul românesc, să vândă un jucător pentru o anumită sumă de bani în străinătate, după care acesta să se întoarcă sub formă de împrumut tocmai de la echipa de unde plecase.
Cel mai faimos exemplu în acest sens este Louis Munteanu, fotbalistul celor de la Farul Constanța. Crescut de ”Academia Gheorghe Hagi”, Louis Munteanu era vândut la Fiorentina în 2020 pentru 1,7 milioane de euro. În cele din urmă s-a întors tot la Farul, sub formă de împrumut, după ce italienii au constatat că Munteanu nu se poate impune în Serie A.