News

Război în Ucraina, ziua 348. Ofensiva Rusiei din viitorul apropiat va fi brutală: ”Războiul adevărat nu a început încă”

Liderii militari ucraineni se pregătesc pentru o primăvară ”brutală”, comandanții fiind de părere că ”adevăratul război nu a început deocamdată”.
06.02.2023 | 06:30
Razboi in Ucraina ziua 348 Ofensiva Rusiei din viitorul apropiat va fi brutala Razboiul adevarat nu a inceput inca
Soldat rus pe frontul din Ucraina. Foto: Military.com
ADVERTISEMENT

Producătorul CNN Tim Lister tocmai s-a întors de pe frontul de est al Ucrainei alături de reporterul Fred Pleitgen și de fotograful Matthias Somm. Lister a povestit cele văzute pe front și a dezvăluit ce a discutat cu un important comandant militar aflat acolo.

Ucraina așteaptă ofensiva Rusiei, care va fi ”brutală”

”Există semne pe care le-am văzut pe linia frontului că începe deja să se întâmple. Este prologul marii ofensive”, a transmis Lister.

ADVERTISEMENT

”Am fost destul de afectați de cantitatea de focuri de artilerie și rachete care zbura când eram pe linia frontului. Este o mare îngrijorare pentru ucraineni, deoarece sunt lipsiți de muniție de orice fel. Este foarte dificil să menținem acele linii de aprovizionare deschise și să-și mențină forțele complet echipate pe linia frontului”, a completat producătorul CNN.

”Și ai de înfruntat și vremea de iarnă. Deci se confruntă cu asta, dar trebuie să spun că determinarea, încrederea și profesionalismul absolut al multor unități cu care am fost au fost cu adevărat impresionante”, a adăugat Lister. Un comandant militar al Ucrainei le-a transmis reporterilor CNN că ofensiva Rusiei din viitorul apropiat va fi cu adevărat ”brutală”, în condițiile în care ”războiul adevărat nu a început încă”.

ADVERTISEMENT

Între timp, deși pare că Rusia va încercui și cuceri orașul Bakhmut, indiferent de ce ar însemna asta, șeful Wagner Evgheni Prigojin a mărturisit că momentan Ucraina nu are nici cea mai mică intenție de a se retrage.

”AFU (Forțele Armate Ucraina) nu se retrage nicăieri. AFU luptă până la capăt”, a declarat serviciul de presă al oligarhului pe Telegram. Acest lucru a venit ca răspuns la rapoartele din presă conform cărora forțele ucrainene se retrăgeau din părțile de nord ale orașului.

ADVERTISEMENT

Prigozhin a spus că nordul orașului Bakhmut, unde luptătorii Wagner au fost puternic implicați în lupte brutale de luni de zile împotriva apărătorilor ucraineni, au avut loc ”bătălii aprige pentru fiecare stradă, fiecare casă, fiecare scară”.

”Desigur, este frumos că mass-media dorește ca forțele armate să se retragă, dar acest lucru nu se întâmplă în cartierele nordice, nici în sud, nici în est”, a adăugat el.

ADVERTISEMENT

Un soldat ucrainean a comparat lupta cu Wagner cu scene dintr-un ”film cu zombi” în care mercenarii grupului veneau în valuri repetate. Luna trecută, un fost comandant Wagner a dezertat, fugind în Norvegia pentru a cere azil, invocând brutalitatea grupului.

Oficialii americani și occidentali au cerut Ucrainei să-și schimbe atenția de la Bakhmut și să prioritizeze, în schimb, o potențială ofensivă în sud, folosind un stil diferit de luptă care să profite de echipamentul nou și modern primit din partea NATO.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Strigătul disperat al fiicei milionarului român care a ajuns falit, la fel ca...
Strigătul disperat al fiicei milionarului român care a ajuns falit, la fel ca Irinel Columbeanu: Şi unui câine îi dai o pâine!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Spaghete cu ciuperci şi leurdă. Rețetă simplă, sănătoasă și rapidă
Spaghete cu ciuperci şi leurdă. Rețetă simplă, sănătoasă și rapidă
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion