News

Război în Ucraina, ziua 374. Oficial SUA: ”China se gândește în continuare să ofere Rusiei ajutor letal”

China se gândește în continuare să ofere Rusiei ajutor letal, a declarat oficialul de securitate națională de la Casa Albă.
04.03.2023 | 06:30
Razboi in Ucraina ziua 374 Oficial SUA China se gandeste in continuare sa ofere Rusiei ajutor letal
Tanc chinez. Foto: strangemilitarystories.com
ADVERTISEMENT

Mai exact, China ar putea încă să facă pasul de a oferi Rusiei ajutor militar letal, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională al SUA, John Kirby. ”Nu credem că au luat de pe masă această variantă”, a declarat Kirby.

SUA avertizează din nou că Beijingul va ajuta militar Rusia

Între timp, Kirby a vorbit din nou despre ajutorul militar dat de SUA Ucrainei, care nu include momentan avioane de luptă F-16. De remarcat că între timp președintele SUA Joe Biden se întâlnea la Casa Albă cu cancelarul german Olaf Scholz.

ADVERTISEMENT

Cert e că SUA au decis să trimită un nou pachet de rachete, muniție și alte echipamente în Ucraina, în valoare de peste 400 de milioane de dolari. Așadar, Statele Unite au anunțat vineri un nou pachet de asistență de securitate pentru Ucraina, care este evaluat la 400 de milioane de dolari.

Aceasta este cea de-a 33-a mână de ajutor dată de SUA armatei ucrainene, ajutorul ajungând acum la o valoare totală de peste 32 de miliarde de dolari, de când a început invazia pe scară largă a Rusiei în urmă cu mai bine de un an.

ADVERTISEMENT

Departamentul de Apărare scoate arme și echipamente din inventarele SUA pentru a le trimite în străinătate, în loc să cumpere arme noi de la producători. ”Acest pachet include mai multe muniții și echipamente de sprijin pentru operațiunile Ucrainei pentru lovituri de precizie, artilerie și vehicule blindate”, a scris Departamentul Apărării într-un comunicat.

CNN a făcut publice detalii cheie ale pachetului, inclusiv că ajutorul va include, pentru prima dată, poduri lansate cu vehicule blindate, un sistem folosit pentru a lansa poduri pentru a traversa tranșee și obstacole de apă înguste.

ADVERTISEMENT

Potrivit CNN, ajutorul militar inclus acum în pachet include arme, muniții și echipamente precum muniție suplimentară pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS), cartușe suplimentare de artilerie de 155 mm, cartușe suplimentare de artilerie de 105 mm, muniție suplimentară de 25 mm, poduri lansate de vehicule blindate, muniții și echipamente de demolare pentru depășirea obstacolelor, echipamente de testare și diagnosticare pentru a sprijini întreținerea și repararea vehiculelor precum și piese de schimb și alte echipamente de teren.

Săptămâna trecută, SUA a anunțat un ajutor de 2 miliarde de dolari în cadrul Inițiativei de asistență pentru securitate a Ucrainei (USAI), care încheie contracte cu industria pentru procurarea proviziilor și necesită mai mult timp de livrare.

ADVERTISEMENT

Oficialii ucraineni au făcut, de asemenea, eforturi pentru a obține avioane de luptă americane F-16, cărora președintele Joe Biden și alți lideri occidentali s-au opus până acum. Desigur, acest scenariu este criticat de ruși, mai ales prin vocea fostului președinte Dmitri Medvedev, care amenință NATO cu război nuclear la fiecare două zile.

”Oricine decide livrarea şi repararea unor astfel de echipamente sau mijloace de distrugere, precum şi mercenarii şi instructorii militari străini, vor trebui să fie consideraţi o ţintă militară legitimă”, a transmis Dmitri Medvedev într-o postare pe contul său Telegram, făcând referire la o eventuală trimitere de avioane F-16 spre Kiev.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice,...
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice, cu ploi torențiale și grindină
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink