News

Război în Ucraina, ziua 463. O nouă incursiune pe teritoriul Rusiei, opt răniţi în regiunea Belgorod/Rușii bombardează regiunea Harkov

Război în Ucraina, ziua 463. Au fost noi atacuri masive în Herson și Harkov. Un copil de 8 ani a fost rănit în regiunea Dnipro.
01.06.2023 | 16:48
Razboi in Ucraina ziua 463 O noua incursiune pe teritoriul Rusiei opt raniti in regiunea BelgorodRusii bombardeaza regiunea Harkov
Război în Ucraina, ziua 463. Noi bombardamente în Herson și Harkov. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
01-06-2023
13:50

Rusia nu este afectată de atacurile din Belgorod, transmite Kremlinul

Atacurile de la Belgorod nu pot schimba cursul ”operațiunii militare speciale” din Ucraina, spune Kremlinul. Kremlinul transmite că atacurile asupra regiunii Belgorod nu vor schimba cursul așa-numitei ”operațiuni militare speciale”, termenul pe care președintele Vladimir Putin îl folosește pentru a se referi la războiul Rusiei în Ucraina.

”Acest lucru nu poate avea nici un efect asupra cursului operațiunii militare speciale”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor, adăugând că Putin primește în permanență actualizări cu privire la situație de la grăniceri, militari, salvatori și autoritățile locale.

”Autoritățile regionale lucrează foarte activ în abordarea atacurilor”, a explicat Peskov. ”Accentul principal este de a oferi asistență oamenilor, inclusiv prin relocarea temporară a celor aflați în pericol”, a completat Peskov.

El și-a exprimat, de asemenea, dezamăgirea față de lipsa condamnării internaționale a atacurilor asupra clădirilor rezidențiale și a unităților sociale, în care cel puțin cinci persoane au fost rănite, potrivit guvernatorului regiunii.

01-06-2023
13:19

Kremlinul, furios din cauza organizării Summit-ului CPE în Republica Moldova

Kremlinul și-a exprimat nemulțumirea față de autoritățile de la Chișinău care găzduiesc cea de-a doua ediție a Summit-ului Comunității Politice Europene. Alexandr Bortnikov, șeful Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, a afirmat că acest eveniment demonstrează faptul că “Occidentul împinge în mod activ Republica Moldova să se implice în conflictul ucrainean”.

„Ucraina a devenit o rampă de lansare pentru războiul împotriva Rusiei și activitățile subversive împotriva Belarusului. Occidentalii atrag în mod activ Republica Moldova în participarea la conflictul ucrainean, incitând-o să curețe Transnistria și Găgăuzia cu forța”, a spus Bortnikov.

01-06-2023
12:58

Rușii au atacat regiunile Harkov și Herson. O fetiță de trei ani, spitalizată cu o rană la cap

Forțele ruse au lansat un atac aerian asupra regiunii Harkov. Anunțul a fost făcut de șeful regiunii Oleg Sinegubov. În același timp, edilul orașului, Igor Terehov, raportează o lovitură puternică în cartierul Industrialinîi. Informațiile privind pagubele și victimele sunt în curs de actualizare.

 

 

Regiunea Herson, de asemenea, a fost bombardată de ruși. Mai multe clădiri rezidențiale au fost distruse. În urma atacului, un bărbat de 64 de ani a murit în satul Dniprovske. O fetiță de trei ani din satul Șirokaia Balka a fost spitalizată cu o rană la cap. Încă doi bărbați de 26 și 41 de ani au fost  răniți în urma bombardamentelor nocturne.

 

01-06-2023
07:39

Ruşii acuză atacuri asupra regiunii Belgorod

Un oraş din regiunea rusă Belgorod, de la graniţa cu Ucraina, a fost vizat de mai multe ore de lovituri neîntrerupte, care au provocat rănirea a opt persoane, a declarat guvernatorul local, Viaceslav Gladkov. “Şebekino se confruntă cu lovituri neîntrerupte de lansatoare de rachete”, a scris Gladkov pe Telegram, acuzând forţele ucrainene că bombardează centrul şi periferiile oraşului.

“Opt persoane au fost rănite. Nu există morţi”, a mai adăugat el. “Bineînţeles, vieţile civililor sunt ameninţate. În primul rând, la Şebekino şi în satele din jur”, a afirmat Gladkov, adăugând că vor fi organizate evacuări de îndată ce ‘situaţia se va calma’.

Rapoartele inițiale indicau că forțele ucrainene, împreună cu unități din Corpul Voluntarului Rus, au retrecut granița și au intrat în regiunea Belgorod de Vest pe fondul unor lupte grele care au implicat vehicule blindate și tancuri, scrie OSINTdefender, un canal de Twitter open-source care analizează războiul din Ucraina.

Război în Ucraina, ziua 463. În urma atacurilor cu dronă de marți, din Moscova, Rusia a lansat noi bombardamente în Ucraina. Aproximativ 90 de rachete ar fi căzut în mai multe orașe, printre care Herson, Harkov și în regiunea Dnipro.

Război în Ucraina, ziua 463. Noi atacuri masive lansate de ruși

Biroul procurorului general al Ucrainei a anunțat faptul că un copil a suferit răni după atacul Rusiei asupra localității Pavlohrad, regiunea Dnipro. Este vorba despre un minor, în vârstă de 8 ani.

ADVERTISEMENT

Totodată, forețele ucrainene au publicat bilanțul pierderilor pe care Rusia le-a înregistrat în cele 462 zile de război, de la invazia asupra țării vecine. Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, 207 910 de ruși ar fi murit.

„În plus, forțele de apărare ale Ucrainei au distrus 3.802 tancuri inamice, 7.472 (+3) vehicule blindate de luptă, 3.460 (+15) sisteme de artilerie, 575 de lansatoare multiple de rachete, 333 (+1) sisteme de apărare aeriană. 313 avioane de război, 298 de elicoptere, 3.124 (+32) sisteme tactice de avioane fără pilot. 1.107 rachete de croazieră, 18 nave de război/cutre, 6.230 (+11) camioane și cisterne cu combustibil și 454 de unități de echipamente specializate”, adaugă ucrainenii.

ADVERTISEMENT

Ucraina a primit 1,25 miliarde de dolari de la SUA

Miercuri, 31 mai, SUA a oferit Kievului 1,25 miliarde de dolari sub formă de granturi, prin intermediul Fondului fiduciar multidonator al Băncii Mondiale, fiind parte a proiectului PEACE în Ucraina.

Acești bani vor fi utilizați pentru oferirea ajutoarelor sociale. Totodată urmează să fie folosiți pentru plata personalului din domeniul de învățământ, precum și a personalului care face parte din programul de garanție medicală, conform Zdg.md.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Suedia a anunțat că va da ucrainenilor transportatoare blindate CV-90. „Acesta va fi un alt ajutor puternic din partea partenerilor noștri suedezi. Vehiculele blindate se află în serviciul mai multor state membre NATO. Echipajele ucrainene finalizează deja pregătirea pentru a le opera”, au transmis forțele ucrainene.

Rebelii din Rusia recrutează oameni pentru atacarea Moscovei

Legiunea Libertăţii din Rusia a anunțat că pune la cale un nou proces de recrutare. Vor fi chemați oamenii care vor să se alăture legiunii, cu scopul de a ataca Moscova. Liderul spune că sunt mulți candidați care vor să participe la raidurile făcute de-a lungul graniței.

ADVERTISEMENT

„Vom continua să atacăm granița până când forțele noastre vor fi suficient de mari pentru a ataca Moscova”, a transmis comandantul Legiunii, pentru The Times, conform unui comunicat de presă.

ADVERTISEMENT