News

Război în Ucraina, ziua 569. Atac masiv în Herson. Rușii au bombardat din greșeală orașul Nova Kahovka, ocupat de ei. Update

Război în Ucraina, ziua 569. Forțele de la Kiev susțin că rușii au lansat 82 de atacuri. Pe de altă parte, ucrainenii au bombardat Belgorod.
15.09.2023 | 17:47
Razboi in Ucraina ziua 569 Atac masiv in Herson Rusii au bombardat din greseala orasul Nova Kahovka ocupat de ei Update
Război în Ucraina, ziua 569. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
15-09-2023
14:59

Moscova a atacat orașul Nova Kahovka din Herson

Rușii ar fi bombardat din greșeală orașul Nova Kahovka din Herson, care este ocupat chiar de ei. Anunțul a fost făcut, vineri, de purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operațional de Sud al Ucrainei, Natalia Humeniuk, transmit ucrainenii.

Se pare că există mai multe persoane rănite în rândul civililor. Totodată, Humeniuk susține că Moscova dă vina pe armata Ucrainei pentru această lovitură. „În încercarea de a lansa un alt atac aerian cu bombe aeriene ghidate împotriva zonei Berislav… (forțele ruse) au lansat una dintre bombele aeriene ghidate pe Nova Kahovka, într-o zonă rezidențială, provocând daune la mai multe clădiri de apartamente.

Potrivit informațiilor preliminare, există victime în rândul populației locale”, a transmis purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operațional de Sud al Ucrainei.

De altfel, ucrainenii anunță că au eliberat localitatea Andriivka, situată lângă Bahmut. Conform forțelor de la Kiev, Rusia a suferit „pierderi semnificative de efective și echipamente”.

Război în Ucraina, ziua 569. Au avut loc lovituri masive în Herson, în urma cărora Kievul a ordonat evacuarea de urgență a civililor. AFP notează că o parte a regiunii este stăpânită de ruși, iar bombardamentele sunt la ordinea zilei.

Război în Ucraina, ziua 569. Civilii din Heron au fost evacuați

Joi, 14 septembrie, doi bărbați de 37 și 42 de ani au fost grav răniți. Aceștia au fost internați într-un spital. Totodată, un copil de 7 ani a fost ucis și alți opt oameni au fost răniți cu o zi în urmă, tot în Herson.

ADVERTISEMENT

„Consiliul regional de apărare din Herson a decis să efectueze evacuări obligatorii ale familiilor cu copii din localitățile supuse unui tir inamic constant”, a declarat Oleksandre Prokudine pe Telegram.

Guvernatorul regiunii, Oleksandr Prokudin, a anunțat că rușii au lansat 82 de atacuri. Printre ținte s-a numărat și o școală de lângă Herson. Amintim că ucrainenii au eliberat regiunea în noiembrie 2022. Însă, acum rușii controlează din nou zonele de la sud de râul Nipru.

ADVERTISEMENT

Regiunea Belgorod, bombardată de ucraineni

Pe de altă parte, Moscova susține că ucrainenii au bombardat regiunea rusă Belgorod, aflată la granița dintre cele două țări. Ar fi fost folosite obuze de artilerie și muniții din drone. Nu au fost înregistrate victime.

Totodată, SUA a anunțat joi că vor fi aplicate peste 100 de noi sancțiuni Rusiei „pentru a submina capacitatea țării de a purta războiul împotriva Ucrainei”. Vizate sunt elite rusești și sectoare industriale din Moscova.

ADVERTISEMENT

Sancțiunile se adresează și unor persoane din Rusia, precum viceministrul Apărării, Alexei Krivoruchko, oligarhul rus Andrei Bokarev și soția sa, Olga Sirovatskaia, conform americanilor.

„Prin sancțiunile de astăzi, Statele Unite continuă activitatea noastră neobosită pentru a viza lanțurile de aprovizionare militară ale Rusiei și pentru a-l priva pe Putin de echipamentele, tehnologia și serviciile de care are nevoie pentru a purta războiul său barbar împotriva Ucrainei”, a transmis secretara Trezoreriei SUA, Janet Yellen.

ADVERTISEMENT

De altfel, președintele Joe Biden se va întâlni, săptămâna viitoare, cu liderul ucrainean Volodimir Zelenski, cu prilejul reuniunii Adunării Generale a ONU. Aceasta ar fi a doua vizită a președintelui Ucrainei în SUA, de la începutul războiului.

ADVERTISEMENT