News

Război în Ucraina, ziua 570. O localitate de lângă Bahmut, eliberată de Kiev. Zelenski și Biden se vor întâlni pe 21 septembrie

Război în Ucraina, ziua 570. Kievul a eliberat localitatea Andriivka, situată lângă Bahmut. Rușii au suferit pierderi semnificative.
16.09.2023 | 06:30
Razboi in Ucraina ziua 570 O localitate de langa Bahmut eliberata de Kiev Zelenski si Biden se vor intalni pe 21 septembrie
Război în Ucraina, ziua 570. O localitate de lângă Bahmut, eliberată de Kiev. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 570. O localitate de lângă Bahmut a fost eliberată de forțele de la Kiev. Este vorba de satul Andriivka, aflat la aproximativ zece kilometri la sud de regiunea Bahmut.

Război în Ucraina, ziua 570. Victorie pentru forțele Kievului, lângă Bahmut

Anunțul a fost făcut de ucraineni, vineri, 15 septembrie, în raportul zilnic publicat în spațiul online. Potrivit luptătorilor Kievului, Rusia a suferit pierderi considerabile de efective şi echipamente.

ADVERTISEMENT

„Forţele de apărare au repurtat un succes parţial în zona Klişciivka în timpul operaţiunilor ofensive. În cursul asaltului, au eliberat Andriivka, în regiunea Doneţk”, au informat ucrainenii.

Tot vineri, rușii au bombardat din greșeală orașul Nova Kahovka din Herson, care este ocupat chiar de Moscova. În urma atacului, au fost distruse mai multe blocuri. Există și răniți în rândul civililor.

ADVERTISEMENT

„În jurul orei 09:20, armata rusă a lovit, cu bombe aeriene ghidate, orașul Nova Kahovka, ocupat temporar, din regiunea Herson. Preliminar, un civil a fost ucis și cel puțin 12 persoane au fost rănite”, a anunțat Procuratura Generală a Ucrainei.

Când va avea loc întâlnirea dintre Biden și Zelenski

Zelenski și Biden se vor întâlni pe 21 septembrie la Washington, potrivit consilierului pe probleme de securitate al liderlui american. Jake Sullivan a confirmat întrevederea celor doi, menționând că va avea loc după ce Biden va merge la Săptămâna la nivel înalt a Adunării Generale a ONU.

ADVERTISEMENT

„Aceasta va fi cea de-a treia întâlnire a lor aici, la Casa Albă, și cu siguranță vine într-un moment critic, în timp ce Rusia caută cu disperare ajutor din partea unor țări precum Coreea de Nord pentru războiul său brutal din Ucraina.

Totul are loc în timp ce forțele ucrainene continuă să facă progrese în contraofensiva lor.”, arată European Pravda, cu privire la vizita pe care Volodimir Zelenski o va face în SUA.

ADVERTISEMENT

Președintele Volodimir Zelenski și-ar dori să ceară un nou sprijin de 24 de miliarde de dolari pentru Ucraina, conform The Washington Post. De altfel, liderul de la Kiev vrea să convingă toate statele care vor participa la Adunarea Generală să condamne Kremlinul pentru războiul început.

 

ADVERTISEMENT