News

Război în Ucraina, ziua 634. Germania îi cere lui Putin să facă primul pas către pace

Război în Ucraina, ziua 634. Cancelarul german i-a cerut președintelui rus să facă primul pas către o rezolvare pașnică a conflictului
19.11.2023 | 06:30
Razboi in Ucraina ziua 634 Germania ii cere lui Putin sa faca primul pas catre pace
În ciuda luptelor intense, niciuna dintre părți nu a făcut progrese în ultima săptămână Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 634. Cancelarul german, Olaf Scholz, i-a cerut președintelui rus, Vladimir Putin, să facă primul pas spre o rezolvare pașnică a conflictului din Ucraina. “Trebuie să-și retragă trupele”, a declarat Scholz în timpul unei vizite la Nuthetal, în landul Brandenburg.

Război în Ucraina, ziua 634. Germania îi cere lui Putin să facă primul pas către pace

Cu toate acestea, în prezent nu există semne că acest lucru se va întâmpla, a mai spus Scholz ca răspuns la o întrebare despre posibilitatea unor negocieri de pace. Putin nu trebuie să reușească să-și atingă obiectivul de a folosi forța pentru a anexa părți dintr-o țară vecină, a mai spus cancelarul german.

ADVERTISEMENT

Cancelarul a asigurat încă o dată Ucraina de ajutorul Germaniei în apărarea sa împotriva invaziei rusești atât timp cât va fi necesar.

Rusia suferă “pierderi grele”

În informarea sa zilnică, Ministerul britanic al Apărării notează că forțele rusești suferă “pierderi deosebit de grele” în luptele din jurul Avdiivka, care este una dintre cele trei zone în care se desfășoară lupte terestre intense. Celelalte două zone sunt Kupiansk și Luhansk.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, în ciuda luptelor grele, Ministerul britanic Apărării a precizat că niciuna dintre părți nu a făcut progrese semnificative.

”În ultima săptămână, cele mai intense lupte terestre au avut loc în trei zone: pe axa Kupiansk, în regiunea Luhansk; în jurul Avdiivka, în regiunea Donețk și pe malul stâng al râului Dnipro, în regiunea Kherson, unde forțele ucrainene au stabilit un cap de pod.

ADVERTISEMENT

Niciuna dintre părți nu a realizat progrese substanțiale în niciunul dintre aceste domenii. Rusia continuă să sufere pierderi deosebit de mari în jurul Avdiivka.

Rapoartele martorilor oculari sugerează că vehiculele aeriene de mici dimensiuni fără echipaj și artileria (în special rachete cu dispersie) continuă să joace un rol major în perturbarea atacurilor ambelor părți.

ADVERTISEMENT

Pe măsură ce vremea rece de iarnă se instalează cu adevărat în estul Ucrainei, există puține perspective imediate de schimbări majore pe linia frontului”, se arată în informarea citată de The Guardian.

Forțele armate ucrainene susțin că au ucis vineri alți 620 de soldați ruși. Într-o postare a Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei pe Facebook, acestea au precizat că astfel numărul soldaților ruși uciși în timpul conflictului a ajuns la peste 317.000.

Statisticile sunt contestate și nu au fost verificate independent. Rusia și Vladimir Putin au încercat în mod repetat să minimalizeze numărul victimelor.

ADVERTISEMENT