News

Război în Ucraina, ziua 717. Noi atacuri în Harkov și Avdiivka. Protest la Kiev, după demiterea generalului Valeri Zalujnîi

Război în Ucraina, ziua 717. Au fost noi bombardamente în Harkov și Avdiivka. Zeci de oameni au protestat în Piața Independenței din Kiev.
10.02.2024 | 06:30
Razboi in Ucraina ziua 717 Noi atacuri in Harkov si Avdiivka Protest la Kiev dupa demiterea generalului Valeri Zalujnii
Război în Ucraina, ziua 717. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 717. Noi atacuri au fost lansate de ruși, în cursul nopții de vineri, asupra Harkovului. Potrivit autorităților, au avut loc mai multe explozii, iar infrastructura civilă a avut de suferit.

Război în Ucraina, ziua 717. Rușii au lansat atacuri în mai multe regiuni

Bombardamente au fost și în orașul Berîslav din Herson, aici unde o femeie a fost rănită. Au fost avariate mai multe locuințe și infrastructura civilă a fost afectată. De asemenea, și în cursul nopții de joi spre vineri au fost lansate atacuri aici, în urma cărora au murit doi oameni.

ADVERTISEMENT

Alte lovituri au vizat Avdiivka, șeful administrației militare spunând că militarii din Moscova încearcă să pătrundă pe la periferia orașului, dinspre sud și nord. Însă, susține că trupele ucrainene izbutesc să respingă atacurile.

„Inamicul încearcă în continuare să taie legătura dintre uzina de cocs și oraș, și presează foarte puternic acolo”, a declarat Vitali Barabaş, șeful administrației militare din Avdiivka.

ADVERTISEMENT

Zeci de oameni au protestat în Piața Independenței din Kiev

Înlăturarea generalului Valeri Zalujnîi din fruntea forțelor armate provoacă un val de nemulțumire în Kiev. Zeci de oameni au protestat în Piața Independenței, susținând că generalul ar trebui să fie repus în funcție.

Mai mult, protestarii critică decizia președintelui Volodimir Zelenski și cer demisia acestuia, potrivit Nexta. Inclusiv primarul Kievului, Vitali Klitschko, cere explicații pentru „astfel de schimbări”.

ADVERTISEMENT

Amintim că președintele Zelenski a anunțat, joi, că Oleksandr Syrskyi va fi comandatul-șef al forțelor militare, în locul lui Zalujnîi. După ce a fost numit în fruntea armatei, Sîrskîi a transmis primul său mesaj public, potrivit Reuters.

El a spus că obiectivul său este să perfecționeze armata, ca Ucraina să câștige războiul cu Rusia. „Numai schimbarea şi perfecţionarea continuă a mijloacelor şi metodelor de război ne vor permite să reuşim.

ADVERTISEMENT

Noi sarcini se află pe ordinea de zi. Înainte de toate, este vorba de a planifica în mod clar şi detaliat acţiunile tuturor organismelor ţinând cont de nevoile frontului în materie de cele mai recente arme furnizate de partenerii internaţionali”, a transmis noul general.

 

 

ADVERTISEMENT