News

Război în Ucraina, ziua 735. Joe Biden spune că SUA nu va trimite trupe front / Rusia ar putea începe o campanie de dezinformare

Biden reiterează angajamentul pentru Ucraina. SUA nu va trimite trupe pe frontul unde se țin luptele dintre ucraineni și ruși.
28.02.2024 | 06:30
Razboi in Ucraina ziua 735 Joe Biden spune ca SUA nu va trimite trupe front  Rusia ar putea incepe o campanie de dezinformare
SUA exclude implicarea militară directă pe frontul din Ucraina. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Casa Albă a afirmat marţi, 27 februarie, că Statele Unite nu vor implica trupe combatante în Ucraina, după ce președintele francez, Emmanuel Macron, a sugerat anterior posibilitatea desfășurării unor forțe terestre străine în sprijinul armatei ucrainene în conflictul cu Rusia.

SUA nu trimite trupe de luptă pe frontul din Ucraina

„Preşedintele Biden a fost clar asupra faptului că Statele Unite nu vor trimite soldaţi să lupte în Ucraina”, a declarat Adrienne Watson, purtătoarea de cuvânt a Consiliului pentru Securitate Națională al SUA, în urma întâlnirii lui Biden cu o delegație a Congresului pentru a discuta despre sprijinul acordat Ucrainei.

ADVERTISEMENT

La finalul unei conferințe internaționale de susținere a Ucrainei, la care au participat la Paris aproximativ 20 de șefi de stat și de guvern, președintele Macron nu a exclus posibilitatea ca anumite state europene să trimită trupe în Ucraina, argumentând că în contextul avansului trupelor rusești în estul Ucrainei, trebuie făcut tot posibilul pentru a împiedica Rusia să câștige războiul împotriva ucrainenilor.

„Nu există astăzi un consens pentru a trimite în mod oficial, asumat şi aprobat, trupe terestre. Dar în dinamică, nimic nu trebuie exclus. Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câştiga acest război”, a declarat Emanuel Macron.

ADVERTISEMENT

De asemenea, președintele Franței a declarat că partenerii Ucrainei vor forma o alianță pentru a furniza Ucrainei rachete cu rază medie și lungă de acțiune, conform informațiilor AFP citate de Agerpres.

Biden: Asistența financiară poate aduce victoria Ucrainei

Biden consideră că „drumul către victorie” al Ucrainei constă în noua asistență financiară în valoare de 61,4 miliarde de dolari destinată țării și pentru care a solicitat aprobarea Congresului.

ADVERTISEMENT

Această propunere este însă blocată de republicani în Camera Reprezentanților, după ce a fost aprobată de Senatul majoritar democrat, a adăugat purtătoarea de cuvânt de la Washington.

„În ce priveşte Ucraina, cred că nevoia de acţiune este urgentă (…) Consecinţele inacţiunii zilnice sunt teribile”, a subliniat Biden la începutul discuției cu reprezentanții Congresului, anume președintele republican al Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, și democratul Hakeem Jeffries, precum și democratul Chuck Schumer și republicanul Mitch McConnell din Senat.

ADVERTISEMENT

Johnson este cel care a refuzat până acum să dezbată proiectul de lege care include noul ajutor pentru Ucraina, proiect în care democrații au inclus, de asemenea, sprijin pentru Israel și o reformă a politicii SUA privind migrația, cerută de republicanii apropiați lui Donald Trump, dar considerată insuficientă de aceștia în lupta împotriva migrației ilegale.

Ucraina spune că Rusia ar putea să pornească o campanie de dezinformare

Ucraina în schimb se teme de un alt scenariu negativ. Comitetul de Informații anunță că Moscova va încerca, prin intermediul unei campanii de dezinformare, să întrerupă mobilizarea ucraineană.

Cu alte cuvinte, trupele lui Vladimir Putin ar putea să răspândească dezinformări cu privire la incapacitatea Ucrainei de a învinge. Mai departe, acest lucru ar putea duce la reducerea sprijinului ţării din partea coaliţiei pro-ucrainene din lume.

„Obiectivul ruşilor în interiorul Ucrainei este de a-i demoraliza pe ucraineni, de a semăna panică în rândul populaţiei, de a crea o prăpastie între militari şi civili şi de a crea o prăpastie între toată lumea şi oricine, inclusiv între reprezentanţii conducerii politice şi ai societăţii civile a ţării”, se arată în comunicarea oficială a Comitetului.

ADVERTISEMENT