News

Război în Ucraina, ziua 744. Liderul Kievului se va întâlni cu Recep Erdogan, în Turcia. Rusia reacționează după ce ar fi încercat să îl ucidă pe Zelenski în bombardamentul din Odesa

Război în Ucraina, ziua 744. Președintele Volodimir Zelenski se va întâlni cu omologul său turc, Recep Erdogan, vineri, 8 martie.
08.03.2024 | 06:30
Razboi in Ucraina ziua 744 Liderul Kievului se va intalni cu Recep Erdogan in Turcia Rusia reactioneaza dupa ce ar fi incercat sa il ucida pe Zelenski in bombardamentul din Odesa
Război în Ucraina, ziua 744. Liderul Kievului se va întâlni cu Recep Erdogan. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 744. Președintele Volodimir Zelenski se va întâlni cu Recep Erdogan, vineri, 8 martie, în Turcia. Anunțul a fost făcut de administrația prezidențială de la Ankara, potrivit Reuters.

Război în Ucraina, ziua 744. Zelenski se întâlnește cu președintele Recep Erdogan, în Turcia

Liderul Kievului și omologul său turc vor discuta despre relațiile bilaterale, dar și despre situația războiului dintre Ucraina și Rusia. Printre subiectele abordate se va afla și cel referitor la transportul cerealelor prin Marea Neagră.

ADVERTISEMENT

„Situaţia între Ucraina şi Rusia şi ultimele contacte asupra relansării coridorului securizat din Marea Neagră”, a transmis, joi, biroul de presă al președinției de la Ankara.

După bombardamentele care au avut loc, miercuri, în Odesa, chiar la 150 de metri de delelagțiile președintelui Volodimir Zelenski și premierului din Grecia, Kyriakos Mitsotakis, Moscova a reacționat. Premierul rus Dmitri Medvedev susține că țina atacului nu a fost Zelenski.

ADVERTISEMENT

Răspunsul Rusiei vine după ce au apărut informații potrivit cărora ar fi încercat să îl ucidă pe președintele ucrainean în aceste bombardamente. Cel care a făcut aceste afirmații este Igor Jovka, consilier al liderului de la Kiev.

„Vedeți cu cine avem de-a face, nu le pasă unde atacă”

Potrivit autorităților ucrainene, vizita premierului grec la Odesa nu a fost anunțată public cu mult timp înainte, ci chiar miercuri, în ziua întâlnirii. În urma atacului de la Odesa, cinci oameni au murit.

ADVERTISEMENT

„Am văzut acest atac astăzi. Vedeți cu cine avem de-a face, nu le pasă unde atacă. Știu că au fost victime astăzi, nu știu încă toate detaliile, dar știu că sunt morți și răniți”, a declarat președintele Zelenski, imediat după incident.

Joi, 7 martie, comandantul forțelor terestre ucrainene Oleksandr Pavliuk a anunțat că forețele de la Kiev vor lansa o nouă contraofensivă în decursul acestui an. În prezent, armata se concentrează pe stabilirea pozițiilor din prima linie și regruparea trupelor.

ADVERTISEMENT

Generalul Valeri Zalujnîi, fost conducător al armatei ucrainene, a fost propus de președintele Zelenski ambasador la Londra. În acest sens, Ministerul de Externe a trimis o solicitare către Marea Britanie.

 

ADVERTISEMENT