News

Război în Ucraina, ziua 762. Kievul, sub ținta rachetelor balistice. Noi arestări în cazul atacului terorist de la Moscova

Război în Ucraina, ziua 762. Cel puțin zece oameni au fost răniți în atacul asupra Kievului. Noi ciocniri în Herson și Odesa.
26.03.2024 | 06:20
Razboi in Ucraina ziua 762 Kievul sub tinta rachetelor balistice Noi arestari in cazul atacului terorist de la Moscova
Război în Ucraina, ziua 762. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 762. Atacul rușilor ia amploare, Kievul și Odesa fiind sub ținta rachetelor balistice. De asemenea, noi ciocniri au avut loc pe frontul din Herson, Novopavlivka, Orihiv, Avdiivka, Bahmut, Lîman și Kupiansk.

Război în Ucraina, ziua 762. Moscova și-a intensificat atacurile

Cel puțin zece oameni au fost răniți în atacul asupra Kievului. Mai mult, potrivit unor surse din serviciile de securitate ucrainene, citate de Kyiv Post, rachetele balistice au vizat inclusiv spații unde se aflau reprezentanți din SBU, serviciul de securitate al Ucrainei.

ADVERTISEMENT

„Explozii puternice la Kiev. În ultimele cinci zile Rusia a lansat sute de rachete și drone împotriva unei țări suverane. Ucraina are nevoie de asistența noastră acum. Nu este momentul să pierdem”, a anunțat ambasadorul SUA la Kiev, Bridget Brink.

De altfel, Moscova și-a intensificat, în ultimele zile atacurile, cu rachete și drone în mai multe regiuni ale Ucrainei. Kievul susține că rușii au lansat 190 de rachete, 140 de drone și 700 de bombe aeriene în ultima săptămână.

ADVERTISEMENT

„Apărătorii noștri doboară practic toate țintele, dar chiar și cele mai agile au nevoie de sprijin pentru a ne apăra poporul de teroarea Rusiei”, a transmis Ministerul de Externe al Ucrainei.

Alți trei suspecți în atacul terorist de la Moscova, arestați

Apar noi informații cu privire la atacul terorist, de vineri, de la Moscova. Au fost făcute noi arestări, conform Comitetului de Instrucţie al Rusiei. Este vorba de încă trei persoane arestate preventiv, pe lângă cei patru bărbați aflați în custodia autorităților de la Moscova.

ADVERTISEMENT

Presa din Rusia precizează că un tată și doi fii ai săi au fost arestați. Până acum câteva zile, unul dintre ei ar fi fost proprietarul autoturismului cu care teroriștii ar fi fugit de la fața locului, se arată pe canalul de Telegram Mediazona, potrivit Agerpres.

„Am primit alte trei cazuri împotriva acuzaţilor Islomov Aminchon Isroilovici, Islomov Dilovar Isrolovici şi Islomov Isroil Ibragimovici”, a informat un reprezentant al tribunalului.

ADVERTISEMENT

Ceilalți patru suspecți, cetăţeni tadjici, au fost prezentaţi instanței, fiind arestați preventiv pentru două luni. Ei au apărut la tribunal având urme vizibile de violență. Amintim că în urma atacului terorist comis, vineri, la Crocus City Hall, cel puțin 137 de oameni au murit, iar peste 180 de persoane sunt rănite.

 

 

ADVERTISEMENT