Life

Războiul din Ucraina a copleșit-o. Anna Lesko, artista cu bunică ucraineancă și bunic rus: ”Să-mi stăpânesc lacrimile”

Anna Lesko, artista cu bunică ucraineancă și bunic rus, și-a adus aminte de copilărie, copleșită de emoții, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina.
02.03.2022 | 14:26
Razboiul din Ucraina a coplesito Anna Lesko artista cu bunica ucraineanca si bunic rus Sami stapanesc lacrimile
Anna Lesko, artista cu bunică ucraineancă și bunic rus. Sursa foto: Instagram
ADVERTISEMENT

În contextul războiului din Ucraina, Anna Lesko a vorbit despre bunica sa ucraineancă și despre bunicul rus. Vedeta și-a adus aminte de copilărie în platoul emisiunii prezentate de Adela Popescu.

Anna Lesko, artista cu bunică ucraineancă și bunic rus

Îndrăgita artistă este de origine etnică ucraineană, însă a crescut în Republica Moldova. A venit în România la 17 ani, iar ulterior s-a stabilit aici.

ADVERTISEMENT

Anna Lesko a vorbit despre bunicii ei, de care își amintește cu drag. Bunica vedetei a fost ucraineană, iar bunicul rus.

Cântăreața și-a iubit foarte mult bunica, de la care a învățat multe lucruri. Deși nu știa să citească, bunica ei avea foarte multe cunoștințe. Niciodată nu a ridicat tonul la ea și nu a uitat-o nici acum, deși s-a stins din viață de ani buni.

ADVERTISEMENT

“Bunica fiind ucraineancă, bunicul rus. Acum trebuie să îmi stăpânesc emoțiile și lacrimile. O iubesc și am iubit-o enorm. Am avut atât de multe lucruri de învățat de la ea, de la această femeie.

Femeia nu a știut să citească, nu a știut să scrie, dar nu pot să îți explic ce bagaj de cunoștințe pe care astăzi îl avem din literatura de specialitate, de unde să ne inspirăm și de unde…dar ea nu știa lucrurile astea.

ADVERTISEMENT

Atât de important a fost de fiecare dată când fiicele ei se certau cu partenerii, ea spunea că nu așa, avea grijă. (…) Ea niciodată nu ne-a certat, bunica niciodată nu a ridicat tonul, întotdeauna mai mult cu privirea, avea un ton, un oftat. (…)

O groază de lucruri le-am învățat de foarte mică, când nu aveam discernământul necesar să pot să îmi dau seama.”, a declarat Anna Lesko la Vorbește lumea.

ADVERTISEMENT

Bunicii artistei au avut 12 copii

Cântăreața a vorbit și despre bunicul ei, de care nu își amintește foarte multe, pentru că a trecut mai devreme în neființă. Anna Lesko își amintește de el ca fiind “un bărbat adevărat”, care a dus două războaie de-a lungul vieții.

Bunicii Annei Lesko aveau 12 copii, dintre care doi au fost găsiți în timpul războiului, abandonați în câmp.

“Bunicul a fost foarte puțin pentru că la un moment dat s-a stins, s-a îmbolnăvit. El a dus două războaie. A fost un bărbat adevărat care a știut să strunească și familia și absolut toată gospodăria.

Ei având 12 copii, un băiat și restul fete. Doi copii au fost găsiți pe timpul războiului și i-au crescut și au educat. Nu erau copiii lor, i-au găsit abandonați într-un câmp.”, a mai spus vedeta.

Anna Lesko revine la Vorbește lumea

Artista a anunțat că s-a alăturat echipei de la Vorbește lumea. Anna Lesko va găti în platou diverse rețete în zilele de marți și miercuri.

Cântăreața a mai făcut parte din echipa emisiunii până anul trecut. În vara lui 2021, solista a renunțat la rubrica emisiunii de la Pro TV pentru rolul de co-prezentator la Splash! Vedete la apă, difuzată la Antena 1.

ADVERTISEMENT