News

Cât de aproape e războiul de România. Harta în timp real a atacurilor Rusiei în Ucraina

Războiul este, teoretic, la granițele României, având în vedere că împărțim o parte din frontieră cu Ucraina. Totuși, cât de aproape de țara noastră au avut loc atacurile Rusiei?
24.02.2022 | 14:14
Cat de aproape e razboiul de Romania Harta in timp real a atacurilor Rusiei in Ucraina
Războiul din Ucraina este foarte aproape de România. Sursa foto: fotomontaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Războiul din Ucraina a început în dimineața zilei de 24 februarie. Avansul tehnologic din prezent ne oferă posibilitatea să urmărim în timp real ceea ce se întâmplă în statul vecin.

Invazia este urmărită de întreaga lume, iar imagini și videoclipuri din statul ucrainean nu contenesc să apară. Multe dintre ele sunt încă neverificate, având în vedere cât de rapid se întâmplă totul, însă există și multe imagini deja confirmate ca fiind autentice, care arată ce se întâmplă deja de ore bune în Ucraina.

ADVERTISEMENT

Există chiar și o hartă interactivă, care primește actualizări în timp real cu acțiunile militare care au loc în Ucraina, dinspre Rusia și dinspre Belarus.

Prima intrare de pe această hartă care face referire la atacurile propriu-zise a fost înregistrată în jurul orei 03:00, ora României, care sugerează că în orașul Mariupol deja se auzeau, în depărtare, luptele. Contul de Twitter de pe care a fost publicată înregistrarea a dispărut, între timp.

ADVERTISEMENT

Cum arată harta în timp real a războiului din Ucraina

Tot în jurul aceleiași ore, au fost publicate pe TikTok imagini despre care autorul spune că ilustrează ”sute de vehicule care trec granița prin Crimeea”

Iar, începând cu orele 05:00, informațiile despre atacuri au început să curgă pe harta live, fiind înregistrate în diverse zone din Ucraina. Țara a fost atacată din toate flancurile posibile, atât din nord, cât și din est și din sud-est.

ADVERTISEMENT

Războiul este la granițele României, având în vedere că țara se învecinează cu Ucraina. Cât de aproape este acum conflictul, realmente? Având în vedere atacul de la aeroportul comercial din Ivano-Frankivsk, din vestul țării, luptele au ajuns să se dea la mai puțin de 200 de kilometri de noi. Distanța dintre orașul ucrainean și Sighetul Marmației este de aproximativ 180 de kilometri.

razboi ucraina rusia
Harta atacurilor desfășurate în Ucraina, în timp real. Sursa foto: liveuamap.com.

La o distanță similară de România au fost înregistrate și alte incidente. Mai multe explozii au fost auzite în preajma aeroportului din Odessa. Orașul se află la doar 170 de kilometri de România. Un incident a avut loc și în Marea Neagră, în apropierea Insulei Șerpilor. Aici, în urmă cu mai puțin de două ore, o navă rusească a intrat în apele teritoriale ale Ucrainei.

ADVERTISEMENT

După cum se vede pe harta interactivă, incidente au loc în mai toată Ucraina, indiferent de regiunea la care ne referim. Atacuri au avut loc și la granița cu Belarusul, unde au fost atacate mai multe puncte de trecere a frontierei. În cursul dimineții, o coloană de tancuri chiar a trecut granița în Ucraina prin Belarus.

Din păcate, site-ul Live UA Map este extrem de solicitat în aceste momente și, de cele mai multe ori, vei avea dificultăți atunci când încerci să îl accesezi. Singura variantă pe care o ai la dispoziție este să aștepți ca severele să fie mai libere și să încerci peste ceva minute o nouă accesare.

ADVERTISEMENT