Sport

Războinicele! Râmnicu Vâlcea, replică dură pentru CSM București! Calificarea s-a jucat până în ultimele minute

13.03.2021 | 18:38
Razboinicele Ramnicu Valcea replica dura pentru CSM Bucuresti Calificarea sa jucat pana in ultimele minute
ADVERTISEMENT

CSM București a pierdut returul cu SCM Râmnicu Vâlcea, scor 21-27, însă merge în sferturile de finală din Liga Campionilor grație victoriei la 9 goluri în tur. Echipa lui Florentin Pera a dat o replică extraordinară și a rămas în cărțile calificării până în ultimele 5 minute. Cristina Neagu, care a ajuns azi la 100 goluri marcate în Liga Campionilor, a calmat spiritele. 

“Tigroaicele” s-au impus în tur la Vâlcea cu 9 goluri avans și au eliminat aproape orice dubiu în ceea ce privește calificarea în sferturile de finală. Fetele de la CSM București sperau să își asigure o săptămână calmă după victoria cu 33-24 fără echivoc din prima manșă, însă lucrurile au stat altfel.

ADVERTISEMENT

“Tigroaicele”, încă sedate după victoria la 9 goluri de la Vâlcea!

Doar că surpriza neplăcută cu U Cluj din campionat, 27-27, a ridicat semne de întrebarea cu privire la relaxarea handbalistelor. Reculul a fost puternic după victoria cu Vâlcea și Adi Vasile se temea ca acest recul să nu se simtă și o săptămână, la retur.

Iar uneori de ce te temi, nu scapi. SCM Râmnicu Vâlcea a venit în Polivalentă ca echipă care nu are absolut nimic de pierdut și asta s-a văzut încă din start. Începutul echipei lui Pera a fost exploziv. Gonzalez, Glybko și Aardahl au dus scorul la 3-0 în minutul 4.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu, singura “gură de foc” din prima repriză

CSM București a scârțâit atât în atac, cât și în apărare. Cristina Neagu a fost singura jucătoare care a jucat la nivel maximal, drept dovadă că a fost jucătoarea care a ținut aproape de una singură atacul. De cealaltă parte, la Vâlcea a funcționat, în sfârșit, poarta.

Daciana Hosu a intrat inspirată în poartă și a avut șase parade în prima parte. La 6-2 vâlcencele au prins și mai mult curaj și asta s-a văzut prin intensitatea contactelor. “Tigroaicele” nu au reușit să își revină și diferența a rămas constantă la patru goluri, iar în final de repriză s-a dus la șase goluri, când tensiunea de la nivelul parchetului a crescut.

ADVERTISEMENT

Denisa Dedu a scos CSM-ul dintr-o situație delicată!

Însă, Cristina Neagu și Denisa Dedu au scos echipa din criză. Jelena Grubisic nu a mai avut evoluțiile de metronom din ultimele meciuri și a avut doar o intervenție în primele 30 de minute. În schimb, Dedu a intrat foarte bine, a scos două aruncări de la 7 metri și a încheiat repriza cu cinci intervenții.

Neagu a punctat de șase ori în primele 30 de minute, fiind singura handbalistă de la CSM București cu mai mult de două reușite în prima repriză. La cabine s-a intrat cu scorul de 15-11 pentru SCM Râmnicu Vâlcea, însă CSM București respira după ce a revenit de la 9-15.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, SCM Râmnicu Vâlcea a punctat foarte bine prin Mireya Gonzalez, 6 goluri, respectiv Irina Glibko și Cristina Florica, cu câte trei. Însă, spre deosebire de meciul trecut, elevele lui Pera au fost mult mai atente pe faza de apărare.

CSM București a echilibrat jocul în începutul reprizei!

A doua repriză a început cu CSM București mult mai montată și decisă să facă liniște cât mai rapid în privința calificării. Iar golurile lui Neagu și Lazovic au dus parțialul lui CSM la 4-0, în minutul 33 scorul fiind 15-13 pentru vâlcence.

Însă, după ce au revenit la două goluri, pentru CSM București a venit o nouă repriză de relaxare care le-a permis vâlcencelor să se ducă la patru goluri. Cea care avea să aducă liniștea a fost tot Cristina Neagu, care a punctat din 7 metri.

Momente confuze în repriza secundă! Vâlcea n-a marcat în dublă superioritate

Râmnicu Vâlcea a jucat tare și spera să își mai mărească avantajul, mai ales că profita de o dublă superioritate. A fost însă momentul în care Grubisic a ieșit la rampă și a scos două aruncări de la 7 metri.

Râmnicu Vâlcea nu a reușit să profite de dubla inferioritate și  nu a înscris deloc cât au avut două jucătoare în plus. Au fost momente confuze. Ambele formații au părut a fi dezorganizate.

Căderea CSM-ului! Vâlcea s-a dus la 7 goluri

Iar dacă nu au reușit în 7 contra 5, elevele lui Pera au dus diferența la șase goluri când s-a jucat 7 contra 7. La scorul de 23-17 pentru SCM Râmnicu Vâlcea, Adi Vasile a cerut time-out. Ce se întâmpla fără paradele lui Dedu și Grubisic?

Iar diferența a crescut. Mireya Gonzalez a dus diferența la 7 goluri și nimeni nu înțelegea ce se întâmplă la Polivalentă: a fost 24-17 în minutul 53. Seria avea să fie întreruptă tot de Cristina Neagu. Interul stânga a luat o acțiune pe cont propriu și a înscris al 9-lea ei gol din meci.

Vâlcencele au refăcut diferența cu 5 minute înainte de final și țineau cu dinții să rămână în cărțile calificării. Pare incredibil după -9 în tur ca Vâlcea nu și-a pierdut încrederea și încă spera la calificare.

Cristina Neagu (pentru a câta oară!) decisivă pentru CSM București!

Cristina Neagu a calmat însă lucrurile și a redus încă o dată diferența. Vâlcea a avut 25-19 cu 3 minute înainte de final și era imposibil să mai poată câștiga la 10 goluri. Însă, echipa oaspete are meritul de a crede în șansa ei când nimeni nu mai credea.

În acest meci, SCM Râmnicu Vâlcea a arătat de ce este cea mai mare rivală din ultimii ani a celor de la CSM București. Echipa lui Florentin Pera a câștigat cu 27-21 și a lăsat o impresie foarte bună după umilința din tur.

CSM București se califică cu scorul general de 54 – 51 în sferturile de finală, acolo unde vine ȚSKA Moscova. Rusoaicele au trecut prin mari emoții împotriva lui Krim Ljubljana, însă până la urmă s-au calificat, diferența la general fiind doar de un gol.

  • 100 de goluri a înscris Cristina Neagu în această ediție a Ligii Campionilor
  • 10 intervenții a avut Daciana Hosu în această confruntare
ADVERTISEMENT