Sport

Războiul dintre Dorin Șerdean și APCH a ajuns la Tribunal. Ce a decis instanța

Dorin Șerdean cere dizolvarea APCH, iar cazul este deja pe masa judecătorilor, care au decis însă, astăzi, să amâne cauza pentru data de 15 mai.
20.02.2023 | 18:57
Razboiul dintre Dorin Serdean si APCH a ajuns la Tribunal Ce a decis instanta
Dorin Șerdean solicită dizolvarea APCH, dar instanța a decis amânarea cauzei pentru data de 15 mai.
ADVERTISEMENT

Dorin Șerdean este în război deschis cu Asociația Peluza Cătălin Hîldan (APCH). Acționarul majoritar al lui Dinamo a intentat proces pe 4 noiembrie 2022, solictând dizolvarea acesteia pentru că urmăreşte un alt scop decât cel pentru care s-a constituit.

Dorin Șerdean a cerut dizolvarea APCH, dar instanța a amânat cauza pentru mijlocul lunii mai

Conform planului de reorganizare modificat, realizat de administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu, se urmărărește ca APCH/DDB să devină acționar majoritar, prin conversia în acțiuni a creanțelor deținute de fani.

ADVERTISEMENT

Dorin Șerdean, care a câștigat deja un proces cu Dinamo, spune însă că APCH comite o ilegalitate. Motiv pentru care s-a adresat instanței împotriva acesteia.

”Juridic, ei funcționează ca o asociație. Ca un ONG. ONG-urile nu se înscriu la Registrul Comerțului. Se înscriu la judecătorii. În statut, există obiectul de activitate și scopul pentru care a fost creată asociația respectivă.

ADVERTISEMENT

Sunt asociații care strâng bani, știți bine, în vederea ajutorării unor persoane, unor categorii defavorizate. Dar ei au în Statut o relație cu CS Dinamo.

Așa scrie, și mai există sintagma folosită în actul respectiv, Clubul Sportiv Dinamo. Dar Clubul Sportiv Dinamo, sau CS Dinamo, sau Clubul Dinamo, altă sintagmă folosită acolo, nu înseamnă SC Dinamo 1948 SA.

ADVERTISEMENT

Categoric nu pot împrumuta. Pentru că nu este în obiectul de activitate. În niciun aliniat nu specifică acest lucru. În toate aliniatele care sunt trecute în Statut se discută despre relația pe care ei o au ca suporteri cu Clubul Sportiv Dinamo, sau Dinamo. Sau secțiile sportive.

Niciodată n-am avut un dialog în ultimii doi ani. Mă refer la conducere (n.r. a APCH). Și dacă le-am spus adevărul, am devenit inamicul public numărul unu.

ADVERTISEMENT

Asta este. Mi-am asumat. Am spus adevărul, că nu puteam să nu-l spun. Știți care este problema, să-mi dea instanța dreptate. Că aceasta este realitatea”, spunea Șerdean la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Astăzi, la Judecătoria Sectorului 2, a fost o nouă înfățișare în acest proces. Nu a existat însă și un deznodământ, cauza fiind amânată pentru data de 15 mai.

„Amânări din toate direcțiile împotriva mea. Sau, de fapt, greșesc, sunt numai găselnițe marca RTZ. Au făcut contestație la executare privind repunerea mea în drepturi în cadrul clubului.

Iar azi au depus în instanță o cerere de intervenție prin care le-a luat apărarea celor de la Asociația PCH. Judecătorul a dispus amânarea pe baza acestui motiv”, a spus Dorin Șerdean pentru GSP.

ADVERTISEMENT