Sport

Răzvan Burleanu a luat atitudine după scandalul de la naționala U21: ”Va rămâne foarte mult în urmă”

Răzvan Burleanu a trimis un mesaj extrem de clar după scandalul de la naționala U21 în urma refuzului lui Radu Drăgușin de a venit la lot.
01.10.2021 | 18:45
Razvan Burleanu a luat atitudine dupa scandalul de la nationala U21 Va ramane foarte mult in urma
ADVERTISEMENT

Florin Bratu îl convocase pe fundașul de la Sampdoria Genova meciurile amicale cu Suedia U20 și cu Mexic U21, dar jucătorul a spus pas.

Impresarul Florin Manea, aflat în conflict cu Bratu, a explicat faptul că decizia jucătorului a venit în urma unei discuții cu selecționerul care l-a avertizat că trebuie să joace la club pentru a fi la naționala de tineret.

ADVERTISEMENT

Scandalul de la naționala U21 l-a deranjat pe Răzvan Burleanu

Cum nu a debutat încă la Sampdoria Genova, Radu Drăgușin a refuzat convocarea la naționala U21, lucru care a iscat un scandal între părți, iar președintele FRF, Răzvan Burleanu, a ținut să-l pună la punct pe tânărul fotbalist.

”Îmi pare rău de reacția lui Radu Drăgușin, cred că orice jucător își dorește să evolueze pentru echipa națională. Cred că e un jucător inteligent care va înțelege care este rolul echipei naționale în ceea ce privește parcursul său spre înalta performanță.

ADVERTISEMENT

Sper să joace cât mai mult în Serie A, altfel va rămâne foarte mult în urmă față de colegii de generație. Știu că a existat o întâlnire între Florin Bratu și directorul tehnic pe seama acestui subiect. Vedem dacă e nevoie de implicarea mea, mereu mă implic în interesul echipei naționale”, a declarat Burleanu într-o conferință de presă.

Explicațiile lui Bratu

Selecționerul reprezentativei U21, Florin Bratu, a spus că ceea ce a făcut Radu Drăgușin este un refuz și a povestit că a stat de vorbă cu jucătorul încercând să-i arate că s-a grăbit când a luat această decizie. ”Este un refuz. Învoire ar fi fost cu acceptul nostru. Noi l-am convocat, voiam să fie lângă noi la U21. Este alegerea lui Radu, o respectăm.

ADVERTISEMENT

Am vorbit cu el, m-a sunat, și i-am spus că se grăbește. Nu pot să-i impun nimic, pot doar să-l ajut dacă își dorește. Eu am venit cu niște principii: să joci la echipa de club sau să completez cu jucători când ai probleme de lot.

Radu a arătat potențial la juniori, dar dacă nu accepți concurența este o problemă pentru mine. Racovițan și Screciu sunt titulari la Botoșani și Craiova, echipe din partea de sus a clasamentului. Unde ar fi corectitudinea dacă ar juca el din start? Radu trebuie să-și găsească echilibrul și să joace, el nu a mai jucat la seniori din luna ianuarie”, a afirmat Bratu.

ADVERTISEMENT

Cantonament de cinci zile la Marbella

Naționala de tineret a României va participa, peste doi ani, la Campionatul European rezervat acestei categorii de vârstă, competiție organizată de țara noastră, împreună cu Georgia. Meciurile vor avea loc la București, Cluj-Napoca, Batumi, Poti și Tbilisi.

În condițiile în care va fi gazdă a evenimentului, reprezentativa Under-21 nu va juca în preliminarii, motiv pentru care pregătirea va fi făcută cu antrenamente, cantonamente și meciuri de pregătire.

Ca urmare, FRF a organizat naționalei antrenată de Florin Bratu un cantonament în Spania, care se va desfășura între 5 și 10 octombrie. Cu această ocazie vor avea loc și două meciuri amicale, cu Suedia U20 pe 7 octombrie și cu Mexic U21 după două zile, ambele urmând să se desfășoare la Marbella, de la ora 21:00 a României.

ADVERTISEMENT