Fotbal intern

Răzvan Burleanu nu crede că Liga 1 se va termina pe teren. Ce riscă echipele în culpă

24.07.2020 | 13:37
Razvan Burleanu nu crede ca Liga 1 se va termina pe teren Ce risca echipele in culpa
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu urmărește cu teamă tot ceea ce se întâmplă la cluburile din Liga 1,numeroasele cazuri de coronavirus apărute în ultima perioadă punând serios sub semnul întrebării continuarea competițiilor. Cele mai afectate echipe din LIga 1 în acest moment sunt CFR Cluj și Dinamo, care au înregistrat peste 20 de cazuri pozitive.

Președintele FRF crede că primul eșalon fotbalistic nu se va termina pe teren,  pentru că la multe formații din campionat există cazuri de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Șeful de la Casa Fotbalului a vorbit și despre comunicarea cu UEFA. Forul suprem vrea ca pe 3 august cel târziu să se încheie campionatul, iar în următoarele zile ar trebui să aflăm deznodământul Ligii 1.

Răzvan Burleanu e sceptic: „Am mari îndoieli că sezonul actual din Liga 1 se va termina pe teren”

Răzvan Burleanu spune că echipele riscă amenzi mari dacă nu reușesc să împiedice dezvoltarea cazurilor de COVID-19 în cadrul loturilor și staff-urilor.

ADVERTISEMENT

”Ne-am dorit ca orice competiție sportivă să își desemneze câștigătorii pe teren. În momentul de față am mari îndoieli că sezonul actual din Liga 1 se va termina pe teren, luând în calcul aceste cazuri pe care le avem și care cresc de la zi la zi.

Am foarte mari îndoieli că această competiție se mai poate încheia pe teren fără ca integritatea sportivă a competiției să nu aibă de suferit, fără ca sănătatea și integritatea jucătorilor să nu aibă de suferit. A fost o discuție cu secretarul general adjunct al UEFA. Noi știm foarte bine că termenele nu se pot negocia la UEFA.

ADVERTISEMENT

Am solicitat, în repetate rânduri, Ligii Profesioniste de Fotbal și cluburilor din Liga 1 să se întrunească într-o Adunare Generală și să stabilească scenariile pentru orice situație. De aceea avem, în acest moment, această incertitudine.

Nimeni nu știe în momentul de față cine dacă se va opri campionatul, cine va merge în Liga Campionilor și Europa League sau cine va retrograda.

ADVERTISEMENT

LPF și cluburile trebuie să decidă acest lucru, doar că acum vor fi foarte multe cluburi nemulțumite”, a spus președintele FRF, Răzvan Burleanu,în cadrul evenimentului de prezentare a echipamentului lotului olimpic al țării noastre pentru Jocurile Olimpice de la Tokio din 2021.

Chestionat dacă echipele din primul eșalon riscă sancțiuni acesta a zis: ”Cu siguranță, atât de Comisia de Disciplină a FRF, cât și de către autoritățile statului. Mai ales că avem un protocol medical cu sancțiuni”. Două etape ar mai fi de jucat în play-off.

 

ADVERTISEMENT