Sport

Răzvan Burleanu, pe lista scurtă a urmașilor lui Aleksandr Ceferin la conducerea UEFA! Are concurență acerbă

Aleksandr Ceferin a anunțat că nu va mai candida la un nou mandat de președinte al UEFA, iar Răzvan Burleanu ar putea fi urmașul său.
09.02.2024 | 20:46
Razvan Burleanu pe lista scurta a urmasilor lui Aleksandr Ceferin la conducerea UEFA Are concurenta acerba
Aleksandr Ceferin a anunțat că nu va mai candida la un nou mandat de președinte al UEFA, iar Răzvan Burleanu ar putea fi urmașul său. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Slovenul este la conducerea forului continental din 2016 și ar fi putut să rămână până în 2031, după ce Congresul UEFA a stabilit că un președinte poate sta în funcție 4 mandate. Însă, el a decis să se retragă la finalul mandatului ce se va încheia în 2027.

Răzvan Burleanu ar putea fi înlocuitorul lui Aleksandr Ceferin la UEFA

După anunțul surprinzător făcut de Aleksandr Ceferin, au început să apară diferite nume care sunt văzute cu șanse pentru a-i urma în funcție. Iar printre acestea se află și cel al președintelui FRF, Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

Cotidianul spaniol As a prezentat o listă scurtă cu 4 posibili succesori ai slovenului în care șeful de la Casa Fotbalului ar trebui să se lupte cu 3 foști mari jucători care au scris istorie în fotbal. Este vorba despre Luis Figo, Predrag Mijatovic și Zvonimir Boban.

”Un alt nume de remarcat este Răzvan Burleanu. Românul, în vârstă de doar 39 de ani, are o bună reputație în UEFA și a fost unul dintre cei mai beligeranți cu Ceferin pentru controversatul amendament aprobat, deși în cele din urmă l-a susținut. Datorită vârstei și proiecției, este un candidat apreciat.

ADVERTISEMENT

În orice caz, mai sunt trei ani până vom afla ce se va întâmpla cu cel mai râvnit scaun din fotbalul european. Unii încă nu cred pe deplin că Ceferin se va da deoparte și până în 2027 se pot întâmpla multe lucruri”, a scris sursa citată.

Figo, Mijatovic și Boban, contracandidații lui Burleanu

Jurnaliștii iberici au notat că Luis Figo are contacte bune și este un apropiat al lui Aleksandr Ceferin de când acesta a devenit președinte. La fel se întâmplă și cu Mijatovic, consilierul slovenului, care este strâns legat de UEFA și de luarea deciziilor președintelui.

ADVERTISEMENT

Cel de-al treilea nume de pe listă este cel al croatului Zvonimir Boban, care până de curând a fost directorul tehnic al UEFA. ”Demisia sa dinaintea Congresului poate fi înțeleasă în două feluri: fie că s-a grăbit și a pierdut o ocazie unică, fie că a făcut-o pentru a forța plecarea lui Ceferin și a reușit în sfârșit”, a scris As.

În ciuda faptului că a fost unul dintre cei care inițial s-au opus ideii de a i se permite lui Aleksandr Ceferin să candideze pentru un al 4-lea mandat la conducerea UEFA, Răzvan Burleanu a explicat în exclusivitate pentru FANATIK motivul pentru care va vota pro modificărilor de statut.

ADVERTISEMENT

Imediat după apariția zvonurilor că ar urma să candideze la funcția de președinte UEFA, Burleanu, membru în consiliul FIFA și în Comitetul Executiv al forului continental, s-a arătat încântat de încrederea primită, însă a ținut să precizeze că nu are un plan în acest sens.

ADVERTISEMENT