Fotbal intern

Răzvan Burleanu revoluționează Liga 1! ”Vrem al treilea tur în play-off”

30.06.2018 | 08:44
Razvan Burleanu revolutioneaza Liga 1 Vrem al treilea tur in playoff
ADVERTISEMENT

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, vrea să revoluționeze Liga 1 Betano și a anunțat la ce măsuri se gândește pentru a ridica nivelul fotbalului românesc. Dacă vor fi aprobate, noile modificări ar urma să intre în vigoare din sezonul 2019-2020.

”Trebuie să dăm o miză sportivă play-out-ului. Un alt aspect pentru creșterea spectaculozității ar fi introducerea unui al treilea tur în play-off. Am vrea să introducem un meci de baraj, într-o singură manșă, pe terenul echipei din play-off, între ultima clasată din play-off și prima din play-out. Câștigătoarea va participa în cupele europene”, a declarat președintele FRF la Sport Total FM.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu vrea 16 echipe în Liga 1

”Vrem să aducem 16 echipe în Liga 1, dintre care patru să vină din Liga 2. Play-off-ul va avea șase echipe, iar play-out-ul, zece, cu meciuri într-o singură manșă. Play-off-ul trebuie să încheie competiția, cu stabilirea campioanei”, a mărturisit Răzvan Burleanu.

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, vrea să revoluționeze Liga 1
Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, vrea să revoluționeze Liga 1

Președintele FRF este nemulțumit de faptul că play-off-ul se termină înaintea play-out-ului: ”Trebuie să intervenim pe ceea ce înseamnă sistemul competițional la nivelul Ligii 1. Am apelat la o firmă cu experiență în acest domeniu. Play-off-ul se termină înaintea play-out-ului, acest lucru trebuie corectat. Audiențele din play-out sunt inferioare celor din play-off deoarece nu există o miză a competiției”.

ADVERTISEMENT

Astfel s-ar îndeplini promisiunea lui Răzvan Burleanu care a mai spus în trecut că  Liga 1 va ajunge la 16 echipe. Toate aceste modificări nu vor fi operate fără o dezbatere iniţială cu televiziunile și cu LPF.

Răzvan Burleanu a obținut în luna aprilie un nou mandat de președinte al Federației Române de Fotbal, după ce i-a învins la alegeri pe Ionuț Lupescu, Marcel Pușcaș și Ilie Drăgan.

ADVERTISEMENT