Sport

Răzvan Burleanu se laudă cu prestația lui Istvan Kovacs din Manchester City – Real Madrid: ”UEFA și FIFA recunosc integritatea arbitrajului românesc”

Răzvan Burleanu, a prins curaj după prestația de excepție a lui Istvan Kovacs din duelul Manchester City – Real Madrid. Președintele FRF dă asigurări că și Ovidiu Hațegan va reveni și vrea doi români la Cupa Mondială.
27.04.2022 | 19:10
Razvan Burleanu se lauda cu prestatia lui Istvan Kovacs din Manchester City  Real Madrid UEFA si FIFA recunosc integritatea arbitrajului romanesc
Istvan Kovacs este pe lista scurtă a posibililor arbitrii pentru finalele Europa League și Conference League
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a oficiat fără cusur duelul din manșa întâi a semifinalelor Ligii Campionilor, Manchester City – Real Madrid 4-3, iar șeful FRF Răzvan Burleanu a ținut să menționeze că acest lucru se datorează și recunoașterii pe care FIFA și UEFA o acordă arbitrajului românesc.

Răzvan Burleanu mizează pe Istvan Kovacs și Ovidiu Hațegan la CM din Qatar

Naționala de fotbal a României a ratat calificarea la Cupa Mondială din Qatar, însă președintele Federației Române de Fotbal a trecut peste cel mai recent eșec al ”tricolorilor”.

ADVERTISEMENT

Oficialul FRF este mândru de prestația centralului Istvan Kovacs din meciul Manchester City – Real Madrid, din Liga Campionilor, și a evidențiat faptul că fotbalul românesc se bucură de recunoaștere internațională datorită arbitrilor.

”A fost o prezență foarte bună, la fel cum a fost și în meciul CFR – FCSB, în ciuda tuturor criticilor și acuzațiilor în ceea ce îl privește pe Istvan Kovacs. 

ADVERTISEMENT

El, alături de Ovidiu Hațegan, pe care nu trebuie să-l uităm, sunt doi arbitri pe care ne bazăm în anii următori și în ceea ce privește reprezentarea fotbalului românesc la cel mai înalt nivel.

Pe lângă prezența lor la Campionatul European, cu siguranță ne așteptăm ca amândoi să fie prezenți și la Campionatul Mondial. Asta înseamnă, în primul rând, că UEFA și FIFA recunosc integritatea arbitrajului românesc dar, totodată, și performanța acestora.

ADVERTISEMENT

Și atunci, cu siguranță, ar trebui să beneficieze de mult mai multă înțelegere și în campionatul intern”, a spus Răzvan Burleanu, într-o conferință de presă.

Ce spune Răzvan Burleanu despre revenirea în arbitraj a lui Ovidiu Hațegan

Chestionat în privința eventualei reveniri a lui Ovidiu Hațegan în arbitraj, Răzvan Burleanu a dat asigurări că acesta se va întoarce în fotbal și că obiectivul lui, din punct de vedere profesional, ar trebui să fie prezența la Cupa Mondială din Qatar.

ADVERTISEMENT

Burleanu a precizat că președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, este în contact permanent cu arbitrul care luna trecută a suferit un infarct și a fost supus unei intervenții chirugicale.

”Kyros Vassaras are un contact constant cu Ovidiu Hațegan pe care îl așteptăm cât mai repede să revină, nu numai la nivel intern, ci și la nivel internațional.

Obiectivul pentru Ovidiu Hațegan trebuie să-l reprezinte prezența la Campionatul Mondial. Din ultimele discuții pe care le-am avut eu cu el, își dorește să revină”, a explicat Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT