Sport

Răzvan Burleanu și-a propus să elimine „șpăgile” din fotbalul românesc: „Dacă va exista vreo probă, îmi voi depune mandatul”

Răzvan Burleanu a răspuns acuzațiilor de corupție de la Federația Română de Fotbal, spunând că își va demisiona dacă vor exista probe concrete.
20.04.2023 | 20:37
Razvan Burleanu sia propus sa elimine spagile din fotbalul romanesc Daca va exista vreo proba imi voi depune mandatul
Răzvan Burleanu și-a propus să elimine „șpăgile” din fotbalul românesc. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Președintele FRF l-a atacat pe tatăl băiatului, care a spus că Gheorghiță Geolgău a cerut șpagă pentru a-l folosi pe fiul său, transmițându-i să transforme frustrările în determinare pentru reușita copilului său, precizând că acesta evoluează în ligile inferioare din Germania și că filtrele FRF au funcționat când l-au refuzat.

Răzvan Burleanu și-a propus să elimine „șpăgile” din fotbalul românesc

Răzvan Burleanu și-a propus să elimine „șpăgile” din fotbalul românesc, răspunzând anchetei ProSport, în care tatăl unui tânăr fotbalist a oferit mai multe dezvăluiri despre cum Gheorghiță Geolgău i-a cerut bani ca fiul său să joace:

ADVERTISEMENT

„Am încercat și cred că am și reușit să construim fotbalul românesc și administrația Federației. Mi-aș dori să vedem niște probe. Site-ul de care vorbiți, au refuzat orice discuție.

Din punct de vedere emoțional, îi înțeleg pe unii părinți, și anume că sunt frustrați de eșecurile propriilor copii și încearcă să găsească o justificare.

ADVERTISEMENT

Nu putem să le punem la un loc, dacă e să dăm timpul în urmă, am trăit și eu astfel de lucruri. Aveam antrenori care ne încurajau să nu facem nici școală, iar la nivel de școală întâlneam profesori care ne spuneau să nu facem fotbal.

Sunt prima persoană care îmi doresc să facem ordine, dacă va exista o probă în care eu voi fi implicat într-un scandal de șpăgi, imediat îmi voi depune mandatul.

ADVERTISEMENT

Dar site-ul respectiv, vreau să își prezinte scuzele și să spună că au mințit dacă nu vor aduce probe. A fost un atac mișelesc la adresa lui Gheorghiță Geolgău, care merită mai mult respect”, a mai spus Răzvan Burleanu, la TV DigiSport.

„Eu aș transforma această frustrare într-o motivație!”

Îmi e foarte greu că ceea ce s-a scris e adevărat, mai ales că într-una dintre mărturisiri spune că a vorbit cu fratele meu, eu am vorbit cu fratele meu și mi-a spus că nu a existat niciun dialog.

ADVERTISEMENT

Avem nevoie de susținerea părinților, din punct de vedere instituțional nu face sens ca FRF să investească în competiții, în scouting. Avem nevoie de probe! Dacă aud antrenori că jignesc copii sau că îi înjură, vor fi dați afară, fără nicio problemă”, a continuat Răzvan Burleanu.

„Avem un refuz de colaborare cu site-ul respectiv și nu avem niciun dialog cu vreun părinte. Dacă ne uităm la unde a ajuns copilul respectiv, vedem că este în liga 5 sau liga 6 din Germania, deci filtrele noastre au funcționat, înseamnă că nu avea ce să caute la loturile naționale. Eu aș transforma această frustrare într-o motivație în plus pentru a deveni mult mai bun”, a mai spus președintele FRF.

ADVERTISEMENT