News

Răzvan Cherecheş, după relaxările decise de Guvern: ”Românii care vor muri în ianuarie vor muri din cauza măsurilor luate acum”

Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, critică relaxările decise de Guvern. Acesta spune că decesele din ianuarie vor avea drept cauză deciziile din prezent.
09.12.2021 | 12:39
Razvan Chereches dupa relaxarile decise de Guvern Romanii care vor muri in ianuarie vor muri din cauza masurilor luate acum
ADVERTISEMENT

În acest an, luna decembrie vine cu multe relaxări pentru români. După ce numărul cazurilor a scăzut semnificativ față de toamnă, autoritățile au eliminat majoritatea restricțiilor.

Nu toată lumea vede cu ochi buni această abordare a Guvernului. Specialistul în sănătate publică, profesorul Răzvan Cherecheş, este de părere că măsurile de relaxare a restricțiilor reprezintă ”o abordare nebazată pe niciun fel de dovezi ştiinţifice”.

ADVERTISEMENT

Acesta critică şi propunerile ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, în ceea ce privește implementarea certificatului verde COVID.

Răzvan Cherecheş critică relaxările decise de Guvern: ”Românii care vor muri în ianuarie vor muri din cauza măsurilor luate acum”

În opinia profesorului Cherecheș, România riscă să repete același scenariu din vară, adică să se relaxeze și apoi să fie lovită din plin de o revenire a pandemiei în care numărul morților să fie din nou ridicat.

ADVERTISEMENT

Specialistul în sănătate publică anticipează o creștere accelerată a infectărilor imediat după sărbători, atunci când și școlile se vor redeschide după vacanța de iarnă.

”Noi avem exact aceeași abordare pe care am avut-o şi în vară, respectiv relaxăm acuma, din timp, deşi nu avem niciun motiv. Totul merge pe o abordare pur populistă, nebazată pe niciun fel de dovezi ştiinţifice, urmând ca după sărbători, şi cu deschiderea şcolii, să avem o creştere accelerată.

ADVERTISEMENT

Pentru că, dacă ceva a învăţat guvernul anterior, a fost că nu au plătit, de fapt, au timp suficient până la alegeri, nu au fost arătați cu degetul pentru că persoanele care au murit au murit din cauza măsurilor iresponsabile luate de Guvern.

Persoanele, oamenii, românii care vor muri în ianuarie vor muri din cauza măsurilor luate acum, în decembrie”, a afirmat Răzvan Cherecheş, miercuri seară, la Digi24.

ADVERTISEMENT

Prof. Cherecheș, despre certificatul Covid: ”A fost transformat într-o glumă”

Răzvan Cherecheș a comentat și ultimele decizii în privința măsurii implementării certificatului verde. Profesorul este de părere că acest document ”a fost transformat într-o glumă”.

În aceeași intervenție de la postul de știri citat, Cherecheș a mai spus că atât persoanele vaccinate, cât şi cele nevaccinate ar trebui să facă un test rapid atunci când participă ”la orice fel de adunare” alături de mai multe persoane.

El a avertizat că ”În mod sigur, după sărbători vom avea focare care vor continua să se propage în interior, în comunităţi”.

ADVERTISEMENT
Tags: