Sport

Răzvan Ioan Boanchiș critică gestul conducătorilor lui Dinamo: “Borcea s-ar fi fotografiat, cel mult, cu Maradona sau cu vitrina de trofee a lui Real Madrid”

Răzvan Ioan Boanchiș scrie despre gestul făcut de conducătorii lui Dinamo la meciul cu CFR Cluj, atunci când s-au fotografiat cu trofeele ardelenilor.
27.02.2024 | 14:14
Razvan Ioan Boanchis critica gestul conducatorilor lui Dinamo Borcea sar fi fotografiat cel mult cu Maradona sau cu vitrina de trofee a lui Real Madrid
Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: "Borcea s-ar fi fotografiat, cel mult, cu Maradona sau cu vitrina de trofee a lui Real Madrid". Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

S-a trecut prea ușor peste gestul jenibil al conducătorilor lui Dinamo. Băieții ăia pe care habar n-am cum îi cheamă s-au pozat cu trofeele luate de CFR Cluj. Acestor doi cetățeni bezmetici prin fotbal, dar și microbiștilor cu memorie scurtă sau neintroduși în subiect, trebuie să li se spună cine a fost Dinamo – de la conducători la antrenori și fotbaliști. Și nu voi atinge decât câteva puncte dintre alte sute care ar putea fi așezate aici.

Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: “Borcea s-ar fi fotografiat, cel mult, cu Maradona sau cu vitrina de trofee a lui Real Madrid”

1. Borcea s-ar fi fotografiat, cel mult, cu Maradona sau cu vitrina de trofee a lui Real Madrid. Când a zis “lăsați-ne să ne pregătim pentru Liga Campionilor!”, lumea a făcut mișto de el, dar erau vorbele unui ambițios răvășit de patima alb-roșie.

ADVERTISEMENT

2. Înaintea unui meci cu cea mai importantă echipă din provincie, cauciucurile mașinii lui Nicolae Badea au fost sparte. Dinamo a învins cu 4-0. În deplasare. Toate cele patru goluri le-a marcat Ganea. Iar Badea, care numai trufaș nu e, dar are umorul omului superior, a spus “alea patru cauciucuri mi le-a vulcanizat Ganea.”

3. Steaua – Dinamo 1-1, cred că în 1984. Pentru Steaua a marcat Nicolae Laurențiu, un fundaș lateral foarte bun. A doua zi, în vestiar la copii și juniori, Piți Varga era supărat. “Se poate așa ceva? Noi suntem Dinamo și ne-a dat gol cofetarul ăla!” Juniorii lui Piți Varga erau Răducioiu, Lupescu, portarul Tene. Steaua 1984 începea să fie la nivelul lui Dinamo 1984, pe care l-a depășit după doi ani. Într-un meci în care a jucat bine, Marcel Pușcaș a dat o pasă la portar. Ienei l-a schimbat imediat. “La Steaua, mijlocașii nu pasează la portar.”

ADVERTISEMENT

4. Într-un amical în Peru, adversarul lui Dinu era o combinație de Pele și Mike Tyson. Rău de tot, tehnic, rapid, puternic și bun de gură. Dar nu cu vorbe. Când nu te mușca de gât, te spăla cu flegme. Văzând că o are grea cu el, Dinu s-a dus la marginea terenului și i-a cerut doctorului niște kelen. La primul corner, i-a dat cu kelen în ochi. Domnul Yeti s-a tăvălit vreo cinci minute, iar dinamoviștii au fost așteptați la vestiare de adversari și de vreo 100 de suporteri. Nici ei nu știu cum au părăsit stadionul. Din Peru e o minune daca ieși viu după așa ceva.

5. Când Steaua lua Cupa Campionilor, Lucescu construia echipa din 1989, era eliminat de Malines și Sampdoria (care au câștigat Cupa Cupelor în anii respectivi) și aducea în “Groapă” Ghetele de Aur” (obținute pe bune până în etapele 26 – 27). Lucescu a muncit patru ani ca să bată Steaua cu 3-0 în Ghencea și să ducă Dinamo în semifinalele Cupei Cupelor, unde a eliminat-o Anderlecht cu ajutorul arbitrului olandez Blankenstein – cel mai mare ticălos care a trecut vreodată prin aeroportul Otopeni.

ADVERTISEMENT

6. Să amintesc de Liverpool? Souness i-a spart maxilarul lui Movilă, dar Liverpool mai avea un mijlocaș criminal. Scund și pătrat. Lee. Mult peste Gatusso. Și Dinamo s-a luptat cu Liverpool fără patru titulari la București.

7. Fotbalul românesc nu a avut “nouari” mai tehnici decât Dumitrache și Răducioiu. Dar fermecătorul dribleur Dumitrache nu s-a sfiit să sară la smardoiala cu Sarajevo (era la Corvinul, la apusul carierei) și a luat șapte ani de suspendare în cupele europene. Răducioiu a făcut la fel cu Anderlecht – patru etape de suspendare.

ADVERTISEMENT

8. Ăsta e spiritul lui Dinamo. Iar conducătorii ageamii de azi s-au pozat cu vitrina de trofee de la Cluj, ferească Dumnezeu și Maica Domnului!

ADVERTISEMENT