Sport

Răzvan Ioan Boanchiş îi face ippon lui Cozmin Guşă. „Auzi, Gușă?! Nu mai aștepta alegerile! Demisionează de la Judo și tratează-te de-o maladie grea. Suferi de importanță!”

Cunoscutul Răzvan Ioan Boanchiş l-a făcut praf, într-un editorial în stil propriu, pe Cozmin Guşă, preşedintele FR de Judo, puternic contestat de foștii campioni olimpici.
07.03.2024 | 18:06
Razvan Ioan Boanchis ii face ippon lui Cozmin Gusa Auzi Gusa Nu mai astepta alegerile Demisioneaza de la Judo si trateazate deo maladie grea Suferi de importanta
Răzvan Ioan Boanchiș îl face praf pe Cozmin Gușă (Sursa foto: Răzvan Ioan Boanchiș)
ADVERTISEMENT

Cozmin Guşă este puternic contestat de fostele glorii ale judo-ului românesc, preşedintele fiind acuzat că “a adus judo-ul românesc într-o situaţie disperată”, aşa cum se arată în Moţiunea de Neîncredere semnată de campioana olimpică Alina Dumitru şi alţi mulţi medaliaţi din acest sport.

Răzvan Ioan Boanchiş, atac fără menajamente la Cozmin Guşă: „A reușit să dea judo-ul românesc cu niște zeci de ani înapoi!”

Preşedintele FR de Judo a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat. Reputatul jurnalist Răzvan Ioan Boanchiş l-a desființat pe Cozmin Guşă într-un editorial amplu, publicat în ziarul Național, pe care îl redăm mai jos:

ADVERTISEMENT

„Iliescu și Băsescu, ținuți în geam ca să dea lecții, după ce au distrus țara timp de 20 de ani”, a scris ieri Cozmin Gușă, în loc să-și vadă de distrugerile lui din judo. Dacă Băsescu și Iliescu n-au izbutit decât să întârzie România, Gușă a reușit să dea judo-ul românesc cu niște zeci de ani înapoi. Despre Iliescu și Băsescu poate să spună oricine orice. Nu și Gușă, care a slugărit PSD-ul și apoi pe Băsescu. Dar să o luăm pe puncte.

1. În urmă cu vreo lună, Gușă a anunțat că nu va mai candida pentru postul de președinte al Federației de Judo. Prin asta s-a înțeles că acest om de meserie „FOST PRIETEN” și-a terminat cariera de învrăjbitor- șef într-un sport al concordiei.

ADVERTISEMENT

A fost o manevră politică ieftină, menită să-i amețească pe medaliații olimpici și mondiali. Nu i-a ieșit combinația. Gușă se credea la Realitatea TV, unde juca la mai multe capete, de la Capul Relei Speranțe până la Capul ridicat sabia-l îndoaie. Acum ești la Cap de linie, Gușă! Campionii te-au mirosit. În Judo e cu procedee, nu cu perversiuni.

„Gușă, ai primit și o rețetă farmaceutică după declarațiile astea hazlii? Sau ai fost la mall?”

2. Oamenii care au adus României metale importante (aur, argint, bronz) l-au arătat așa cum e pe „fostul prieten” de tinichea. Printr-o Moțiune de neîncredere. Alina Dumitru și ceilalți campioni i-au reproșat lui Gușă că „s-a ajuns în situația ca sportivi valoroși ai României să participe la marile competiții prin efort financiar propriu, al sponsorilor sau al Federației Internaționale de Judo”.

ADVERTISEMENT

„În unele situații, sportivii n-au fost reprezentați de antrenori”, ca să evite posibila răzbunare a insului de profesie „fost prieten”. „Judo nu e un spațiu al răfuielilor politice”, așa că Gușă „trebuie schimbat pentru a fi oprită decăderea judo-ului românesc.” „Până în acest moment, niciun judoka din România nu este calificat la Jocurile Olimpice de la Paris.

3. Replica lui Gușă a fost colosală. A spus că atacul vine de la Coldea, care s-a întâlnit cu Marius Vizer (președintele IJF) la Crans Montana și se dorește astfel ca periculosul Gușiță să nu-l mai atace pe Coldea. Gușă, ai primit și o rețetă farmaceutică după declarațiile astea hazlii? Sau ai fost la mall? Ca să-ți iei ultimul răcnet al modei.

ADVERTISEMENT

„Eu cred că împotriva ta, Cozmine, a complotat și James Bond. Nu singur… Alături de 14 călugări Shaolin și 12 ursuleți panda”

O cămășuță de forță. Eu cred că împotriva ta a complotat și James Bond. Nu singur. Alături de 14 călugări Shaolin și 12 ursuleți panda. Pe vremuri, scriam că Rareș Bogdan e „Mister Bean de Cluj”. Greșeam. Gușă, tu ești Mister Bean de Cluj! Și Napoleon de Mănăștur. I-ai făcut pe oamenii sobri din Judo să se tăvălească de râs. Sigur, nu râd chiar toți. Mai sunt și unii care refuză să te salute.

4. Auzi, Gușă? Nu mai aștepta alegerile. Fă acum ce trebuia să faci de mult. Demisionează și trateză-te de o maladie grea! Suferi de importanță. În judo, ești ca un apendice inflamat care se ceartă cu organele vitale pe motiv că „io trebuie să rămân în corp, deși distrug tot organismul. Dar îl duc la groapă pentru orgoliul meu.”, se arată în editorialul de mare impact pe care Răzvan Ioan Boanchiş îl publică constant pe naţional.ro.

ADVERTISEMENT