Sport

Răzvan Ioan Boanchiș, editorial după întâlnirea de “gradul zero” de la Guvern: “David Popovici și guvernul de înecați”

Răzvan Ioan Boanchiș scrie în FANATIK despre întâlnirea de "gradul zero" de la Guvern dintre David Popovici și premierul Nicolae Ciucă. E în aceeași ligă înotătorul cu Nadia, Ilie Năstase sau Hagi?
28.06.2022 | 09:54
Razvan Ioan Boanchis editorial dupa intalnirea de gradul zero de la Guvern David Popovici si guvernul de inecati
Nicolae Ciucă și David Popovici. Sursa: Facebook Nicolae Ciucă
ADVERTISEMENT

Cred că premierul Ciucă îi strânge și acum mâna lui David Popovici. Inițial am crezut că vrea să-l electrocuteze sau îl face general prin bionergie. Pe urmă mi-am dat seama că se agățase de el. În felul ăsta s-au folosit de sportivi toate guvernele noastre de înecați.

Cu David Popovici repetăm cu toții două greșeli mai vechi

Cu David Popovici repetăm cu toții două greșeli mai vechi. Orice acțiune a lui (și toate sunt de bun-simț) o îmbrăcăm în hlamida geniului. “Ne-a zis-o copilul”, “ne-a dres-o copilul”, “ce metaforic a strănutat copilul!”

ADVERTISEMENT

A două greșeală e că ne-am apucat iarăși de ierarhii tâmpite. L-am pus deja pe Popovici lângă Nadia – Ilie Năstase – Hagi. Poate că locul lui e acolo, dar chestia asta o va stabili posteritatea sportului românesc, nicidecum niște atârnatori ai clipei ca noi.

La fel am procedat și cu Halep. Ea a confirmat că are clasa lor înainte de a câștigă turnee de Grand Slam. A făcut-o atunci când și-a micșorat sânii pentru tenis, într-o lume în care femeile își bombează bustul, transformând în mingi de handbal niște mingi de tenis fleșcăite.

ADVERTISEMENT

L-am pus și pe Bute lângă Nadia – Ilie Năstase – Hagi. Nu cumva am exagerat cu Bute?

Aceasta este diferența dintre amazoană și curtezană. L-am pus și pe Bute lângă Nadia – Ilie Năstase – Hagi. Nu cumva am exagerat cu Bute? Când vorbim despre Nadia – Ilie Năstase – Hagi uităm de Iolanda Balaș și de Patzaichin. Deasupra ștachetei și pe apă, Iolanda Balaș și Patzaichin au plutit ca Nadia.

Știți ce înseamnă să fii campion pentru eternitate? Am văzut eu săptămâna trecută. Aurel Munteanu, un mijlocaș de farmec al anilor ’70 – ’80 (i-a marcat Stelei un gol extraordinar într-un meci Sportul Studențesc – Steaua 2 – 1, din 1983) și un amfitrion perfect, a organizat o întâlnire, la hotelul lui din Poiana Brașov, cu foștii colegi de la Sportul Studențesc.

ADVERTISEMENT

A venit și Hagi, direct de la Constanța, după antrenament – “mâine am două antrenamente”. A stat o oră și jumătate (cât un meci pe teren, dar meciurile amintirilor sunt întotdeauna mai lungi), a îmbrățișat pe toată lumea, și a plecat înapoi la Constanța.

În actualul mandat, “recordul” nu poate fi bătut. Dar în următorul e foarte posibil

Putea să nu-și onoreze coechipierii din prima tinerețe. Sau să doarmă la Poiană și să-și lase un secund să conducă primul antrenament de a două zi. Dar și din acest motiv Hagi e altfel și fotbalul nostru a fost mai bun datorită lui.

ADVERTISEMENT

Am o ciocolată și pentru FRF. Cea mai usturătoare înfrângere a naționalei de fotbal a fost un 0-9 cu Ungaria. În actualul mandat, “recordul” nu poate fi bătut. Dar în următorul e foarte posibil.

ADVERTISEMENT