Sport

David Popovici, întâlnire la Guvern cu premierul Nicolae Ciucă: “Nu știu ce o să îi cer, o să văd cum mă simt!”

David Popovici a revenit în țară după Mondialul fabulos pe care l-a reușit la Budapesta. Înotătorul în vârstă de 17 ani se va întâlni, în cursul zilei de luni, cu premierul Nicolae Ciucă, la Guvern.
27.06.2022 | 11:40
David Popovici intalnire la Guvern cu premierul Nicolae Ciuca Nu stiu ce o sa ii cer o sa vad cum ma simt
David Popovici, felicitat de Eduard Novak, ministrul Sportului. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

David Popovici a avut parte de o primire fastuoasă în Salonul Oficial al aeroportului din Otopeni. Dublul campion mondial a fost așteptat de Eduard Novak (ministrul Sportului), Mihai Covaliu (președintele COSR) și Camelia Potec (președintele Federației de Natație), alături de alți demnitari.

David Popovici, întâlnire la Guvern cu premierul Nicolae Ciucă: “Nu știu ce o să îi cer, o să văd cum mă simt”

La doar o zi de la revenirea în țară, David Popovici are o întâlnire programată cu premierul Nicolae Ciucă la Guvern. Înotătorul a spus că nu știe dacă îi va cere ceva premierului, însă speră ca sportul din România să poată fi resuscitat:

ADVERTISEMENT

“Pot să sper că valul pe care l-am creat va aduce reacții pozitive și va ajuta sportul să progreseze în țara asta. Este clar că are nevoie de puțină resuscitare, cred că am fost unul care a ajutat treaba asta. Nu știu ce o să îi cer, o să văd cum mă simt mâine.

Însă, de abia aștept să văd cum am reușit să schimb acest sport și sportul în România, în general, și sper ca în acest proces să fi inspirat cât mai mulți oameni nu numai să se apuce de sport, dar și să aibă o viață mai sănătoasă pentru că ăsta este unul dintre obiectivele mele”, a spus David Popovici.

ADVERTISEMENT

David Popovici, vară aglomerată cu încă trei competiţii: “Eu și cu echipa mea avem filosofia că nu putem atinge perfectul”

Înotătorul are o vară plină, în condiţiile în care va participa peste o săptămână la Campionatul European pentru juniori, de la Otopeni. Apoi vor urma Campionatele Europene de seniori şi Campionatele Mondiale de juniori.

David Popovici a reiterat la revenirea în ţară faptul că vrea să fie cel mai rapid înotător al planetei, însă în fiecare zi se antrenează cu gândul de a fi cea mai bună versiune a sa:

ADVERTISEMENT

“Eu și cu echipa mea avem filosofia că nu putem atinge perfectul, dar ne putem îndrepta cât mai mult spre el. Este valabil în orice domeniu atât timp cât încerci să fii cea mai bună versiune a ta.

Ținta mea este să devin în fiecare zi versiunea mai bună a mea și cred că ăsta este secretul pentru o viață fericită”, a spus Popovici la revenirea în ţară.

ADVERTISEMENT

David Popovici, primul înotător român care câştigă medalie de aur la Mondiale în probele masculine

La Campionatele Mondiale de la Budapesta, David Popovici a devenit primul înotător român care a reuşit să câştige o medalie de aur în probele masculine, în proba de 200 de metri liber. Două zile mai târziu, a repetat performanţa şi la 100 liber.

  • 17 ani are David Popovici
  • 200.000 de euro a încasat înotătorul de la Guvern pentru acest succes
ADVERTISEMENT