Sport

Răzvan Lucescu regretă că nu l-a păstrat pe Mitriță la PAOK: „Aici el a fost perfect”. Singura problemă a starului oltean

Răzvan Lucescu a vorbit despre Alexandru Mitriță. Antrenorul și l-ar fi dorit în continuare la PAOK pe starul Universității Craiova
22.03.2024 | 20:38
Razvan Lucescu regreta ca nu la pastrat pe Mitrita la PAOK Aici el a fost perfect Singura problema a starului oltean
Răzvan Lucescu regretă că nu l-a păstrat pe Mitriță la PAOK: „Aici el a fost perfect”. Singura problemă a starului oltean. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu a vorbit despre Alexandru Mitriță, unul dintre preferații săi. Antrenorul lui PAOK l-a avut pe oltean la Salonic, sub formă de împrumut, dar nu a putut să îl păstreze. Nu la fel de entuziasmat de Mitriță e Edi Iordănescu, care nu l-a chemat nici acum la națională.

Răzvan Lucescu, laude pentru Alexandru Mitriță. Regretă că nu l-a putut ține la PAOK

Alexandru Mitriță (29 de ani) face un sezon foarte bun în SuperLiga, acolo unde a marcat 11 goluri și a oferit 10 pase decisive pentru Universitatea Craiova. N-a fost însă suficient pentru a îl impresioa pe Edi Iordănescu și n-a fost selecționat pentru dubla amicală cu Irlanda de Nord și Columbia.

ADVERTISEMENT

Mitriță este însă unul din favoriții lui Răzvan Lucescu. Mijlocașul ofensiv a jucat la PAOK în perioada 2021-2022, sub formă de împrumut de la New York City. La Salonic, „piticul atomic” a marcat trei goluri și a dat trei assist-uri.

„Pot spune că Mitriță este un jucător super talentat, decisiv în multe momente. Însă, cred eu, că ar trebui să se lupte mai mult cu el însuși și să fie mai participant la momentele în care echipa nu are mingea. Cedează destul de ușor la dificultate.

ADVERTISEMENT

Îi place să știe că este important la o echipă. Una este să joci la Craiova, una este la PAOK. Aici, el nu s-a luptat în unele momente, a cedat uneori”

„Cedează în momentele de dificultate”

„Aici el a fost perfect din punct de vedere al comportamentului. A avut momente în care nu juca titular, dar dacă juca era cel mai fericit.

ADVERTISEMENT

E un băiat extraordinar, eu mi-am dorit să rămână aici, dar la sfârșitul sezonului trebuia să dăm o sumă mare de bani pe el. L-aș fi ținut. 

El are o singură problemă: cedează în momentele de dificultate. Dacă el știe că toată lumea îl susține și e titular, dă orice”, a declarat Răzvan Lucescu, conform digisport.ro.

ADVERTISEMENT

Alexandru Mitriță a revenit în România în vara lui 2023, când a semnat cu Universitatea Craiova din postura de jucător liber de contract după despărțirea de New York City. În prezent, playmakerul oltean e evaluat de site-ul de specialitate transfermarkt.com la 3.200.000 de euro.

ADVERTISEMENT
3,20 este cota exclusivă Betano pentru „X solist” la meciul Universitatea Craiova - Rapid