Sport

Răzvan Lucescu, sărbătorit de greci în ziua în care a împlinit 54 de ani: „Cel mai de succes antrenor din istorie”

Răzvan Lucescu a fost elogiat în Grecia în ziua în care a împlinit vârsta de 54 de ani. Antrenorul lui PAOK se pregătește de derby-ul cu AEK Atena din weekend.
17.02.2023 | 21:24
Razvan Lucescu sarbatorit de greci in ziua in care a implinit 54 de ani Cel mai de succes antrenor din istorie
Răzvan Lucescu a fost elogiat în Grecia în ziua în care a împlinit 54 de ani. Sursă foto: Facebook - PAOK.
ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu a împlinit 54 de ani și a fost sărbătorit în Grecia. PAOK Salonic, echipa la care antrenează românul, s-a folosit de toate rețelele de socializare pentru a-i ura „La mulți ani” fiului lui Mircea Lucescu. Jurnaliștii greci i-au acordat un amplu articol lui Răzvan Lucescu, denumindu-l cel mai bun antrenor din istoria lui PAOK.

Răzvan Lucescu, sărbătorit în Grecia în ziua în care a împlinit 54 de ani: „În el avem încredere”

Răzvan Lucescu se află la a doua experiență pe banca lui PAOK. Antrenorul român a mai pregătit-o pe formația din Salonic în perioada 2017-2019, reușind să scrie istorie. Grecii nu au trecut cu vederea transformarea pe care Răzvan Lucescu a adus-o la PAOK și l-au elogiat pe român cu ocazia zilei sale de naștere.

ADVERTISEMENT

Gazetta, cea mai mare publicație de sport din Grecia, i-a acordat rânduri antrenorului român, în timp ce jurnalistul Stavros Soudoulidis a scris un editorial în care a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Răzvan Lucescu. „Americanii au adoptat din 1956 «In God we trust» (care, de altfel, se scrie pe dolar din 1860) ca motto oficial al națiunii lor.

Exact cu asta se mândresc fanii PAOK, doar parafrazează sintagma: «În Lucescu avem încredere!». Poate că publicul larg nu-l place, nu că i-ar păsa, lucrurile pe care le spune în public «nu plac», de multe ori «deranjează» unii oameni, nu a învățat și nu trebuie să fie un om de relații publice. 

ADVERTISEMENT

Totuși, nu putem decât să ne «scoatem pălăria» pentru contribuția sa la echipă. Chiar și toți ce ce-l critică în comentarii și-l împodobesc cu diverse cuvinte, pentru că insistă să spună (propriul) adevăr, în adâncul lor îl recunosc ca antrenor pentru ceea ce a reușit să prezinte cu PAOK”, a scris Stavros Soudoulidis.

Răzvan Lucescu, elogiat în Grecia la vârsta de 54 de ani: „Și-a lăsat amprenta pe succesele ultimilor şase ani, semnificativi”

Jurnalistul grec a amintit despre schimbarea pe care Răzvan Lucescu a produs-o la PAOK, precizând că antrenorul român a avut un merit deosebit în performanțele înregistrate de echipa greacă.

ADVERTISEMENT

„PAOK-ul lui Lucescu este o echipă plină de optimism, disciplină, ordine, seriozitate, solidaritate, camaraderie. Un bloc. Un grup care a învățat să câștige. Alb-negrii, până acum, se bazează pe doctrina antrenorului lor «luăm și luptăm pentru fiecare meci din serie, cui îi pasă de aspect, de rezultat cu orice preț».

În acest fel, au căutat să depășească nepregătirea verii cu cât mai puține înfrângeri și, în sfârșit, să-și găsească un ritm prin jocurile interne. În dubla sa călătorie (11 august 2017 – 28 iunie 2019 și 26 mai 2021 – astăzi), antrenorul acum în vârstă de 54 de ani are 1.368 de zile pe banca «Dikefalo». Și-a lăsat amprenta pe succesele ultimilor şase ani, semnificativi”, a mai scris Stavros Soudoulidis.

ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu a câștigat campionatul și două Cupe cu PAOK

Răzvan Lucescu a câștigat campionatul cu PAOK în sezonul 2018/2019 și și-a trecut în palmares două Cupe în sezoanele 2018/2019 și 2020/2021. Mai mult decât atât, fosta campioană a Greciei a rămas neînvinsă la primul campionat cucerit după o pauză de 38 de ani.

„El continuă să facă istorie. Răzvan Lucescu, în cele două perioade diferite (2017 – 2019, 2021 – astăzi), a reușit să-și pună numele în istoria clubului, câștigând un campionat, neînvins, și două cupe.

Românul este – de departe – cel mai de succes antrenor din istoria Dikefalo. Nu suntem doar noi care afirmăm asta, sau cei care «beau apă în numele lui», ni se spune după cifre, care în acest caz sunt extrem de impresionante.

„Cu 112 victorii în 180 de meciuri și un procent de 62%, a lăsat în urmă tot. Procentul său în primul mandat la PAOK poate să fi ajuns la 72%, dar procentul actual cu 62% victorii îl menține pe primul loc dintre toți antrenorii care au trecut pe banca “alb-negru”. 

Urmează Ivic (59,4%), Shannon (59,1%), Lorand (58,7%), Anastasiadis (56,5%), Heer (56,1%), Bajevic (53,8%), Pihacek (53,4%), Santos (51,7%). Datorită cursului de anul trecut în sferturile de finală ale Conference League, a ajuns la 32 de meciuri europene pe banca lui PAOK și a trecut pe primul loc, lăsându-l în urmă pe Angelos Anastasiadis cu 25 de meciuri”, a mai calculat grecul.

În istoria de 96 de ani a clubului, doar șase antrenori au obținut… premiul a 100 de jocuri. Ceilalți cinci tehnicieni vechi în istoria de 96 de ani sunt Angelos Anastasiadis, Les Shannon, Dusan Bajevic, Fernando Santos și Gyula Lorand”, a scris jurnalistul grec.

PAOK, derby de foc cu AEK Atena

Deși este atmosferă de sărbătoare, pentru PAOK urmează derby-ul cu AEK Atena, duminică, 19 februarie, ora 20:30. Echipa din capitala Greciei se află pe locul doi în campionat, în timp ce trupa din Salonic ocupă locul patru.

PAOK are șansa să-și prelungească seria pozitivă în meciul cu AEK Atena. Echipa lui Răzvan Lucescu are 16 meciuri consecutive fără înfrângere, de altfel, ultimul eșec fiind înregistrat chiar în fața lui AEK Atena din meciul tur, scor 0-2 pe 30 octombrie 2022.

ADVERTISEMENT