Sport

Răzvan Lucescu scrie istorie la PAOK! Capitolul la care liderul din Grecia își domină adversarele. Cum arată programul din play-off

Răzvan Lucescu scrie istorie pe banca lui PAOK! Record absolut înregistrat de liderul din Grecia cu antrenorul român pe bancă.
05.03.2024 | 10:53
Razvan Lucescu scrie istorie la PAOK Capitolul la care liderul din Grecia isi domina adversarele Cum arata programul din playoff
Răzvan Lucescu a scris istorie pe banca lui PAOK. Cum arată programul din play-off pentru liderul din Grecia. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu scrie istorie la PAOK! Formația din Salonic a câștigat cu Lamia, scor 2-0, în etapa a 26-a din campionatul Greciei și s-a calificat în play-off de pe primul loc. Echipa lui Răzvan Lucescu are o forță ofensivă incredibilă.

Răzvan Lucescu scrie istorie la PAOK! Capitolul la care liderul din Grecia își domină adversarele

PAOK Salonic a revenit pe linia de plutire după eliminarea dramatică suferită în fața rivalilor de la Panathinaikos în semifinalele Cupei Greciei. Echipa lui Răzvan Lucescu a ajuns la 3 victorii consecutive în campionat și s-a calificat în play-off de pe prima poziție.

ADVERTISEMENT

Cifrele lui PAOK arată mai bine ca niciodată în acest sezon cu Răzvan Lucescu pe bancă. Fie că este vorba despre Despodov, Murg, Konstantelias sau Zivkovic, PAOK pune reale probleme tuturor adversarelor pe care le întâlnește în campionat.

PAOK se poate lăuda cu cel mai bun atac din campionat. După 26 de meciuri, finalul sezonului regulat, PAOK a marcat de 66 de ori și a primit doar 21 de goluri. Echipa lui Lucescu Jr. are cu 4 goluri mai mult marcate decât Panathinaikos, cu 6 goluri mai mult decât AEK Atena și cu 8 goluri mai mult în comparație cu Olympiakos, principalele contracandidate la titlu.

ADVERTISEMENT

PAOK, cea mai bună medie de goluri în campionat

PAOK are o medie de 2,53 de goluri pe meci înainte de intrarea în play-off. Potrivit jurnaliștilor greci, echipa lui Răzvan Lucescu a bifat cea mai bună performanță în ceea ce privește media golurilor pe meci din campionat.

Calificată în „optimile” UEFA Conference League, unde va da piept cu Dinamo Zagreb, PAOK a depășit media de 2,20 goluri pe meci din sezoanele 2000/2001 și 2018/2019. În acele perioade, PAOK a reușit să marcheze 66 de goluri în 30 de meciuri.

ADVERTISEMENT

Per total, PAOK a marcat 109 goluri în toate competițiile, dintre care 66 de reușite în campionat, 4 în cupă, respectiv 29 în Conference League. Cu Răzvan Lucescu pe bancă, PAOK a câștigat un titlu (2018/2019), dar și două Cupe ale Greciei (2017/2018 și 2018/2019).

Programul lui PAOK din play-off-ul campionatului Greciei

PAOK a intrat de pe primul loc în play-off-ul campionatului Greciei, cu 60 de puncte în 26 de etape. În prima etapă din play-off, trupa lui Răzvan Lucescu va da piept cu Aris pe propriul teren. Rămâne de văzut dacă PAOK va evolua cu porțile deschise după incidentele de la meciul din cupă cu Panathinaikos.

ADVERTISEMENT

Ulterior, PAOK va da piept cu Panathinaikos, echipa lui Fatih Terim, în deplasare. În etapa a 3-a, PAOK o înfruntă pe Lamia, după care va reveni la Atena pentru duelul cu AEK, intrată în play-off de pe locul secund.

Programul lui PAOK din play-off-ul campionatului Greciei: 

  • PAOK – Aris
  • Panathinaikos – PAOK
  • PAOK – Lamia
  • AEK – PAOK
  • PAOK – Olympiakos
  • Olympiakos – PAOK
  • Lamia – PAOK
  • PAOK – AEK Atena
  • PAOK – Panathinaikos
  • Aris – PAOK
ADVERTISEMENT