Sport

Răzvan Raț nu o vede deja câștigătoare pe West Ham: „FCSB are șansele sale și trebuie să creadă în ele”

FCSB are un meci infernal împotriva celor de la West Ham, însă Răzvan Raț crede că „roș-albaștrii” le pot pune probleme englezilor.
07.09.2022 | 12:56
Razvan Rat nu o vede deja castigatoare pe West Ham FCSB are sansele sale si trebuie sa creada in ele
Răzvan Raț nu crede că FCSB e dinainte învinsă în meciul de la Londra cu West Ham. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB își începe aventura în grupele UEFA Conference League pe terenul celor de la West Ham. Formația antrenată de Nicolae Dică s-a calificat după 5 ani în grupele unei competiții europene. Pe hârtie, statisticile o arată favorită pe West Ham, însă Răzvan Raț, fostul jucător al „ciocănarilor”, crede că „West Ham nu este deja câștigătoare”.

Răzvan Raț crede că FCSB poate produce surpriza cu West Ham

În vârstă de 41 de ani, Răzvan Raț a făcut declarații înaintea meciului dintre FCSB și West Ham. Internaționalul român amintește de reușitele Astrei Giurgiu, care în 2015 și 2016 a eliminat-o de două ori pe West Ham. „Pe hârtie, să spunem așa, pare un duel inegal, având în vedere ce înseamnă Premier League, ceea ce înseamnă West Ham. Vom vedea ce se va întâmpla, West Ham nu este deja câștigătoare, asta e clar, așa că FCSB are șansele sale și trebuie să creadă în ele.

ADVERTISEMENT

E adevărat că diferența poate să pară foarte mare din punct de vedere al valorii lotului, pe cifre, să spunem așa, dar multe se pot întâmpla pe teren. Aceleași discuții erau și înainte de Astra – West Ham, acum câțiva ani. Fotbalul, cu siguranță, nu e matematică. Tot ce înseamnă calculele de pe hârtie nu se pot adeveri neapărat și pe teren”, a declarat Răzvan Raț pentru site-ul sport.ro.

West Ham este una dintre cele mai valoroase echipe care evoluează în acest sezon în Conference League, alături de Villarreal, Fiorentina sau Nice. Sezonul trecut, echipa antrenată de David Moyes a ajuns până în semifinalele Europa League, fiind eliminată de Eintracht Frankfurt. Astfel, fanii englezi așteaptă un nou sezon bun în Europa.

ADVERTISEMENT

West Ham, început dezastruos în Premier League

În competiția internă, West Ham se clasează abia pe locul 18 după 6 etape cu doar 4 puncte. Așadar, atenția formației de pe „London Stadium” este îndreptată spre Premier League, acolo unde cu o victorie în următoarea etapă împotriva celor de la Newcastle ar putea urca până la jumătatea clasamentului.

Răzvan Raț a vorbit despre situația lui West Ham și a spus că atenția englezilor se poate îndrepta într-o mai mare măsură către întrecerea internă.„Nu știu dacă e neapărat favorită, dar e o echipă care are, probabil, pretenții în sensul ăsta. Nu știu cât de importantă e pentru ei această competiție, poate să pară oarecum că n-ar fi așa de interesați de competiția asta, având în vedere că este foarte important Premier League pentru ei”, a mai spus Răzvan Raț.

ADVERTISEMENT

Fostul stadion al lui West Ham provoca mai multă presiune

Răzvan Raț, fostul fundaș stânga și căpitan al naționalei României, a evoluat pentru West Ham în perioada 2013-2014 și a adunat 20 de meciuri în tricoul londonezilor. Câștigătorul Cupei UEFA cu Șahtior Donețk a vorbit despre presiunea în plus pe care o provoca fostul stadion al „ciocănarilor”, Boleyn Ground.Celălalt stadion era mult mai strâns, London Stadium e stadion olimpic, are pistă, nu este așa de aproape. Pe când, în partea cealaltă, era mult mai «apăsător». Acum, vom vedea. Fanii lui West Ham, cu siguranță, știu ce să facă atunci când echipa este în dificultate. Fanii lui West Ham sunt cunoscuți ca unii care fac gălăgie”, a mărturisit Răzvan Raț.

În celălalt meci al grupei B din Conference League se înfruntă Anderlecht și Silkeborg.După duelul de foc cu West Ham, pentru FCSB urmează partida de pe Arena Națională cu Anderlecht, ca mai apoi să facă deplasarea în Danemarca pentru disputa cu Silkeborg. În SuperLiga, „roș-albaștrii” joacă cu FC Voluntari în încercarea de a îmbunătăți începutul slab de campionat.

ADVERTISEMENT

Programul lui FCSB în grupele Conference League:

  • Etapa 1, 8 septembrie, 22:00: West Ham – FCSB
  • Etapa 2, 15 septembrie, 22:00: FCSB – Anderlecht
  • Etapa 3, 6 octombrie, 19:45: Silkeborg – FCSB
  • Etapa 4, 13 octombrie, 22:00: FCSB – Silkeborg
  • Etapa 5, 27 octombrie, 19:45: Anderlecht – FCSB
  • Etapa 6, 3 noiembrie, 22:00: FCSB – West Ham

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,42 este cota pentru „ambele marchează sau peste 2,5 goluri” la West Ham – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT