Sport

Reacția FRF după răbufnirea lui Gică Hagi la adresa selecționerului Edi Iordănescu: ”Ghinionul lui Ianis şi norocul nostru”

Un oficial al FRF a vorbit despre reacția lui Gică Hagi la adresa selecționerului Edi Iordănescu, după ce Ianis a fost rezervă la amicalele jucate de România.
28.03.2024 | 22:47
Reactia FRF dupa rabufnirea lui Gica Hagi la adresa selectionerului Edi Iordanescu Ghinionul lui Ianis si norocul nostru
Reacția FRF după răbufnirea lui Gică Hagi la adresa selecționerului Edi Iordănescu. foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

România a disputat două partide amicale, cu Irlanda de Nord (1-1), pe Arena Națională, și cu Columbia (2-3), pe Civitas Metropolitano din Madrid. Selecționerul Edi Iordănescu a convocat jucătorii pe care îi are în vedere pentru lotul care va merge la Euro 2024.

Gică Hagi a răbufnit la adresa selecționerului Edward Iordănescu: ”Ianis e singurul care n-a jucat titular”

După amicalul pierdută de ”tricolor” în fața Columbiei, Gheorghe Hagi a comentat deciziile selecționerului, nemulțumit de modul în care Ianis Hagi a fost tratat la cele două partide.

ADVERTISEMENT

Jucătorul lui Deportivo Alaves a fost rezervă în ambele partide de pregătire. În meciul de la București a fost introdus în minutul 75, în timp ce la Madrid a intrat în minutul 56, marcând un gol în fața sud-americanilor.

În urma răbufnirii lui Gică Hagi, în spațiul media a ajuns și o reacție a antrenorului naționalei României. Edward Iordănescu ar fi dat o declarație într-un cerc restrâns de angajați ai FRF în care dezaprobă gestul tatălui lui Ianis Hagi

ADVERTISEMENT

Reacția FRF după răbufnirea lui Gică Hagi: ”Probabil că dacă nu juca Man deloc, venea tatăl lui”

După reacția lui Gică Hagi, Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, a explicat că Ianis Hagi nu a putut prinde mai multe minute în cele două jocuri din cauza concurenței de pe postul de extremă dreapta, acolo unde mai sunt folosiți Dennis Man și Olimpiu Moruțan.

”Ianis Hagi, în structura de lot a lui Edi Iordănescu, figurează ca aripă dreaptă. Acolo pe postul lui, ghinionul lui Ianis şi norocul nostru e că îl avem şi pe Dennis Man, fotbalistul cu cea mai bună formă demonstrată în momentul ăsta. Şi tot acolo îl avem şi pe Moruţan.

ADVERTISEMENT

Probabil că dacă nu juca Man deloc, venea tatăl lui şi ne spunea şi el că nu e în regulă că cel mai în formă jucător nu este titular. După aia putea veni şi tatăl lui Moruţan să ceară explicaţii.

Cred că această concurenţă foarte mare de pe acea poziţie l-a făcut pe Edi să gândească pentru tot grupul, pentru toată echipa. Oricum, eu cred că Man, Ianis şi Moruţan au fost cei mai buni cu Columbia.

ADVERTISEMENT

Ianis şi Man au intrat de pe bancă, iar Moruţan fiind titular mi s-a părut cel mai bun de pe teren”, a spus Andrei Vochin, la Orange Sport.

ADVERTISEMENT