News

Reacție de milioane a unui tânăr din Honduras, după ce a gustat pentru prima dată pastramă cu fasole de 1 Decembrie

Un tânăr din Honduras a degustat pentru prima dată pastramă cu fasole de Ziua Națională a României și a oferit o reacție de milioane.
01.12.2022 | 22:26
Reactie de milioane a unui tanar din Honduras dupa ce a gustat pentru prima data pastrama cu fasole de 1 Decembrie
Fasole cu ciolan de 1 Decembrie. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Românii s-au întâlnit, ca de obicei, pe 1 Decembrie, pentru a se bucura de fasole cu ciolan, stropită cu vin fiert și țuică.

Reacția unui tânăr din Honduras care a gustat fasole cu ciolan

Zeci de localități din România au făcut serbări câmpenești și au servit zeci de mii de porții de mâncare tradițională oamenilor care au savurat această mâncare.

ADVERTISEMENT

Printre români s-au aflat mai mulți turiști care s-au cinstit, la rândul lor, cu bucatele tradiționale românești.

De la București la Poiana Brașov, turiștii s-au înghesuit pentru a degusta din berbecuții la proțap, pomana porcului sau varza călită cu mămăliguță.

ADVERTISEMENT

Un bucătar nepalez a atras atenția tuturor, pentru că gătea bucate tradiționale românești precum fasolea cu ciolan.

”Aici gătesc varză cu ciolan. Şi nouă ne place, şi românilor le place. Îmi plac sarmalele cu mămăligă, fasolea, iahnie de fasole”, a transmis bucătarul, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Un tânăr din Honduras a oferit o reacție de milioane atunci când a explicat cât de mult îi place fasolea cu ciolan. ”Am mâncat pastramă cu fasole. Me place mult, a transmis bărbatul, semn că mâncarea tradițională românească e pe placul tuturor.

De fapt, iahnia de fasole e mâncarea preferată a românilor, nu doar de 1 Decembrie. Aceasta are o rețetă relativ simplă, fiind nevoie de 400 g fasole, 3 cepe roșii, 3-4 căței de usturoi, boia dulce și iute, cimbru, 1 foaie dafin, 4 linguri de pastă de roșii și 3-4 linguri de ulei.

ADVERTISEMENT

Cheia e ca fasolea să rămână o noapte în apă, pentru ca toxinele să fie eliminate. Ulterior fasolea se pune la fiert, ideal în trei ape diferite, iar apa va fi stoarsă după 60 de minute când bobul e moale.

Rețeta ideală pentru cea mai bună iahnie de fasole poate fi consultată AICI. Succesul fiecărei gospodine va fi garantat indiferent de musafirii care îi vor călca pragul, astfel, urmând rețeta oferită de FANATIK.

ADVERTISEMENT