Sport

Toate reacţiile după PSG – Real Madrid 1-0! Mbappe: ”Sunt întotdeauna fericit aici” / Courtois: ”L-am studiat pe Messi”

PSG - Real Madrid a fost cel mai aşteptat meci al optimilor de finală ale Ligii Campionilor. FANATIK îţi oferă toate reacţiile de după partida de pe "Parc des Princes".
16.02.2022 | 00:41
Toate reactiile dupa PSG  Real Madrid 10 Mbappe Sunt intotdeauna fericit aici  Courtois Lam studiat pe Messi
PSG - Real Madrid a fost cel mai aşteptat meci al optimilor de finală ale Ligii Campionilor. FANATIK îţi oferă toate reacţiile de după partida de pe "Parc des Princes". Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
15-02-2022
23:05

Mbappe vrea Liga Campionilor cu PSG

Atacantul echipei PSG, Kylian Mbappe, autorul unicul gol al întâlnirii tur cu Real Madrid, a declarat că se simte excelent la Paris și nu se gândește decât la returul de pe Santiago Bernabeu.

”Am vrut să fim pregătiți pentru aceste nopți grozave. Visăm la astfel de nopți. Am vrut să câștigăm, am fost împinși de fanii noștri. Acum deja ne gândim la meciul retur. În careu, atacantul este mereu în control. La gol, fundașul a făcut un pas înapoi, iar eu am decis unde vreau să ajung. Apoi am reușit să bag mingea printre picioarele lui Courtois.

Cum pot ignora contextul meciului? E ușor, trebuie să joci fotbal. Punem prea multe întrebări, spunem prea multe lucruri. Vorbim despre PSG și Real, două cluburi grozave. Sunt jucător la PSG, sunt întotdeauna foarte fericit aici.

Am spus că o să dau totul și a trebuit să dovedesc cu fapte. Am făcut-o pentru prima dată, va trebui să dovedim a doua oară pe Bernabeu. A merge acolo să spunem că vom apăra rezultatul nu este demn de un club ca PSG. Va trebui să analizăm jocul, va fi un alt context”, a precizat Mbappe.

15-02-2022
23:00

Courtois explică cum a parat penalty-ul lui Messi

Portarul echipei Real Madrid, Thibaut Courtois, a dezvăluit că l-a studiat pe Lionel Messi la penalty-uri și așa a reușit să-i pareze execuția.

”L-am studiat înainte. A ratat trei în dreapta și a marcat celelalte pe centru. Am făcut un mic de joc startegic pe linia porții. Păcat că am luat gol la ultima fază. Dar asta nu schimbă prea mult lucrurile, trebuie să câștigăm. Știm că trebuie să câștigăm și avem sprijinul fanilor să o realizăm.

Am jucat pe terenul unei echipe grozave, care are o mare putere ofensivă. Meciurile din Liga Campionilor sunt diferite de cele din campionat. Am început bine, dar apoi nu ne-am putut liniști și nu am reușit să ieșim pe contratac. Este păcat, dar totul este deschis pentru retur”, a afirmat belgianul.

15-02-2022
22:54

Donnarumma, omagiu pentru Mbappe

Portarul echipei PSG, Gianluigi Donnarumma, l-a ridicat în slăvi pe coechipierul său Kylian Mbappe, omul care a marcat golul victoriei și a scos un penalty.

”Kylian Mbappe… mama mia. El este un extraterestru! E incredibil, băieți. Este un spectacol cu Kylian, pe teren și în afara terenului. Mbappe va decide dacă vrea să rămână la Paris Saint-Germain sau nu, depinde de el. Ne bucurăm de Kylian în fiecare zi”, a declarat portarul italian.

Mijlocașul lui Real Madrid, Casemiro, care va fi suspendat la retur, face apel la suporterii ”galacticilor” pentru ca echipa sa să reușească o ”remontada. ”A fost un meci frumos, cu multă calitate. Ne-a lipsit pasa pentru a merge pe contraatac, știam că ei forțează. Avem foarte multă calitate dar…

Am muncit, am îndurat, Courtois a salvat un penalty… Voi lipsi la retur, dar de aceea avem echipă, cine joacă sigur că va încerca să facă tot posibilul. Cerem sprijinul suporterilor, este casa noastră și aceasta este competiția noastră”, a spus brazilianul.

15-02-2022
22:42

Ancelotti recunoaște superioritatea lui PSG

Antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, a recunoscut că PSG a dominat partida, dar este încrezător că formația sa poate întoarce rezultatul la retur.

”Nu am jucat bine, dar este doar prima parte a duelului. Vom face un alt joc pe stadionul nostru. Nu am avut mingea, am greșit multe pase, nu am reușit să ieșim din presiune. PSG a jucat bine și am avut dificultăți în acest sens.

Mbappe este cel mai bun jucător din Europa astăzi, a fost decisiv. Nu le-am spus nimic băieților după meci. Nu am jucat așa cum ne-am pregătit și ne-am dorit, dar am spus că avem manșa secundă.

În retur trebuie să apăsăm mai mult pe accelerație, suntem dezavantajați de rezultat. Trebuie să avem mai mult mingea, astăzi nu am avut-o prea mult.  Aveam doi jucători avertizați și amândoi au luat cartonaș, o să-i înlocuim cu bine. Aceste două cartonașe mi s-au părut puțin exagerate, așa i-am spus lui Orsato”, a declarat Ancelotti.

Tehnicianul celor de la PSG, Mauricio Pochettino, s-a arătat entuziasmat de jocul făcut de formația sa: ”Sunt foarte fericit. Jocul echipei a fost foarte bun. Am fost în general mai buni decât Realul, am meritat victoria. Mai rămâne un joc, dar este important că am făcut acest prim pas.

A fost un meci foarte bun. Le-am tăiat jocul de pase cu presing asupra mijlocașilor lor. Ne-am străduit din greu să-i oprim și să recuperăm mingea cât mai sus, în timp ce controlam bine jocul. Am acordat foarte puține șanse. Jucătorii merită felicitați, au un talent incredibil. Va trebui să rămânem concentrați pentru retur”.

Parizienii s-au impus cu 1-0 după un gol marcat de Kylian Mbappe la ultima fază și echipa lui Mauricio Pochettino are acum prima șansă la calificare.

În minutul 62, Lionel Messi a ratat un penalty obținut de același Mbappe. Argentinianul este la primul 11 metri ratat împotriva ”galacticilor”.

ADVERTISEMENT

Reacţii la pauza meciului PSG – Real Madrid

Jurnaliştii de la Marca au oferit reacţii prompte, în timpul meciului PSG – Real Madrid, pa canalul de Twitch al cunoscutului ziar spaniol. La pauză, Guille Glez era dezamăgit de prestaţia “galacticilor” şi îl remarca pe Kylian Mbappe.

“Asensio nu a existat deloc. La fel a fost şi în cazul lui Vinicius. Poate e timpul să intre Bale. Mbappe l-a ‘înfulecat’ pe Carvajal. L-a rupt de fiecare dată când a vrut”, a spus Guille Glez.

ADVERTISEMENT

Presa spaniolă, elogii pentru Mbappe

”Mbappe nu are milă pentru Madrid”, este titlul dat Marca. ”Mbappe distruge în ultima secundă un Real Madrid care credea că va supraviețui unui bombardament. Dar lui Mbappe îi mai rămâne întotdeauna un glonț.

L-a distrus pe Carvajal, a provocat penalty și în ultima secundă a lăsat în urmă jumătate din echipa lui Ancelotti. Ce fotbalist barbar”, au scris jurnaliștii spanioli.

ADVERTISEMENT

Un alt cotidian care apare la Madrid, As, a criticat tactica defensivă a lui Ancelotti: ”O echipă ultra-defensivă a lui Ancelotti cade în prelungiri pe Parc des Princes. Militao și Courtois, care a salvat un penalty a lui Messi, au ținut echipa în viață. Mbappe a fost o furtună. Orice s-ar întâmpla, PSG nu va avea ce să-i reproșeze lui Mbappe.

Orice s-ar întâmpla, Madridul va avea multe să le mulțumească lui Courtois și Militao. Ăsta a fost meciul. Un atac între moderat și sever din partea francezilor și o rezistență fermă din partea Madridului, care și-a dorit mereu ca acest lucru să dureze până la final. Realul a părăsit Parc des Princes fără să sperie un rival superior și cu două pierderi notabile pentru retur, Casemiro și Mendy”.

ADVERTISEMENT

Mbappe e zeu la Paris, Messi e pus la zid

”Mbappe îngenunchează un Real Madrid prost”, titrează Mundo Deportivo. ”PSG a fost net superioară lui Real Madrid, condusă de un senzațional Mbappe. Indiferent de suișurile și coborâșurile lui și de zgomotul despre viitorul său, el joacă cu iluzia că va câștiga Liga Campionilor la Paris”, au scris catalanii.

”Mbappe marchează un gol grozav pentru a face dreptate la Paris!”, este titlul din Sport. ”Mbappe a confirmat rolul principal pe care i l-a acordat toată lumea și a pus-o pe PSG în avantaj cu golul din prelungiri. Albii supraviețuiseră până în acel moment datorită paradelor lui Courtois și performanțelor defensive ale lui Militao și Alaba”, mai scrie sursa citată.

Presa franceză este la picioarele lui Kylian Mbappe și continuă criticile la adresa lui Leo Messi. ”Mbappe, pe final”, titrează Le Parisien, în timp ce L’Equipe a notat: ”Mbappe o salvează încă o dată pe PSG”.

”PSG avea nevoie de o ispravă a lui Mbappe pentru a o învinge pe Real. Messi, încă o dată dezamăgitor. Inconstant în Ligue 1, Lionel Messi era așteptat în Liga Campionilor, dar cel de-al 46-lea său meci împotriva lui Real Madrid a fost unul dintre cele mai slabe pentru el.

Nu a găsit niciodată ritmul, nesimțind loviturile bune. Poziționat în ax, foarte jos, a pierdut foarte multe mingi, inclusiv pe transmisii ușoare. Puțin implicat în faza defensivă a fost chiar certat de Danilo Pereira”, a scris L’Equipe.

ADVERTISEMENT