News

Reactivi neconformi pentru analize au ajuns în laboratoare de stat şi private. Percheziții de amploare în Bucureşti şi alte judeţe

Reactivi neconformi pentru analize au ajuns în laboratoare de stat şi private. Percheziții de amploare în Bucureşti, Ilfov, Brașov și Dâmbovița
08.07.2021 | 19:10
Reactivi neconformi pentru analize au ajuns in laboratoare de stat si private Perchezitii de amploare in Bucuresti si alte judete
ADVERTISEMENT

O societate este bănuită de anchetatori că a furnizat unor laboratoare de stat și private reactivi chimici neconformi. Oamenii legii pun în aplicare 19 percheziții.

Cercetările din acest dosar se desfășoară sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi trafic de produse sau substanţe toxice.

ADVERTISEMENT

Reactivi neconformi pentru analize au ajuns în laboratoare de stat şi private. Percheziții de amploare în Bucureşti şi alte judeţe

„Astăzi, 08.07.2021 Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează 19 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Braşov şi Dâmboviţa într-un dosar ce vizează săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi trafic de produse sau substanţe toxice”, anunţă Poliţia Capitalei.

Oamenii legii au transmis că faptele s-au petrecut pe parcursul a patru ani. Din 2017 și până în prezent, societatea respectivă și-ar fi înșelat partenerii comerciali cu privire la calitatea produselor frunizate, reactivi chimici și aparatură medicală.

ADVERTISEMENT

În plus, produsele și substantele toxice folosite în domeniul medical erau deținute, produse și comercializare în mod ilegal. Societatea acuzată nu avea dreptul să întreprindă astfel de activități.

Asupra reactivilor chimici vizați, folosiți pentru analize, care au ajuns în laboratoare de stat şi private, există suspiciunea că nu îndeplinesc standardele de conformitate din punct de vedere al termenelor de valabilitate și al destinației.

ADVERTISEMENT

„Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti,” au mai transmis oamenii legii.

Zeci de percheziții în Vâlcea și București, într-un dosar de fraude informatice

Polițiștii au desfășurat percheziții de amploare, în 27 de locații din județul Vâlcea și din București. Acestea au fost efectuate pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în comiterea de fraude informatice, spălare de bani, fals material în înscrisuri oficiale și trafic de droguri de risc.

ADVERTISEMENT

În același dosar, cu sprijinul autorităților elene, s-au realizat două percheziții în Atena. Sunt vizate 16 persoane.

„În fapt, persoanele bănuite, până în luna iunie 2021, ar fi deschis cel puţin 120 de conturi bancare în Ungaria și cel puțin alte 100 de conturi bancare în Spania, Polonia şi alte ţări, prin intermediul cărora ar fi fost transferate şi, ulterior, retrase 2 milioane de euro, care ar proveni din comiterea de infracţiuni de fraudă informatică,”au transmis oamenii legii.

„În urma perchezițiilor, a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore, a 8 persoane, 7 bărbați și o femeie, din județul Vâlcea. Polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 105.000 de euro, 20.300 de lei, ceasuri, telefoane, cartele, tablete, un pistol cu glonț, supus autorizării, 34 de fragmente vegetale și alte bunuri,” au  adăugat.

ADVERTISEMENT