Sport

Real Madrid are un aliat cheie în cursa pentru Jude Bellingham! Cum se poate face transferul superstarului englez

La sugestia tatălui său, Mark, Jude Bellingham a refuzat renegocierea contractului cu Dortmund și este decis să facă pasul către Real Madrid în vară.
04.01.2023 | 10:07
Real Madrid are un aliat cheie in cursa pentru Jude Bellingham Cum se poate face transferul superstarului englez
Jude Bellingham merge pe mâna tatălui său, Mark, și își dorește un transfer la Real Madrid și nu la o grupare din Premier League. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Extrem de talentat, Jude Bellingham face furori la Dortmund. A confirmat și la Cupa Mondială și a devenit o țintă pentru marile cluburi europene. Însă, deși este internațional englez, nu Premier League, ci Real Madrid este destinația dorită de acesta. La sugestia tatălui său, de la care a moștenit pasiunea pentru fotbal.

Jude Bellingham nu are dubii: ”Am încredere totală în alegerile sale”

Jude Bellingham a devenit un element cheie în jocul celor de la Borussia Dortmund. Iar oficialii clubului anticipau că își va continua prestațiile consistente la Cupa Mondială.

ADVERTISEMENT

Este și motivul pentru care, încă înaintea startului competiției, au încercat să-i propună o renegociere a contractului. Doar că, Mark, tatăl său, l-a convins să nu o facă. Pentru că sporul de salariu venea la pachet și cu o nouă clauză de transfer, de 150 de milioane de euro.

Iar pentru Jude, alegerile tatălui sunt literă de lege. Tot el l-a sfătuit să vină la Dortmund, de la Birmingham, într-un moment în care era dorit și de Manchester United.

ADVERTISEMENT

”El mi-a insuflat dragostea pentru fotbal. Și m-a sfătuit să vin la Dortmund, club recunoscut pentru programul dedicat tinerilor jucători, pentru a mă dezvolta.

A avut dreptate. Și, dacă mai era nevoie de un argument pentru a mă încrede în alegerile sale, îl aveți acum. Și înțelegeți de ce voi ține cont de părerea sa”, spunea Jude Bellingham.

ADVERTISEMENT

Ei bine, Mark l-a sfătuit să meargă la Real Madrid. Pentru că este cel mai titrat club în UEFA Champions League. Dar și pentru că va avea un rol esențial în proiectul pe termen mediu al trupei antrenate de Ancelotti.

Casemiro a plecat. Iar Modric și Kroos, celelalte nume ale tripletei de la mijlocul terenului se pregătesc de retragere. Iar noua formulă gândită de tehnician este cu Camavinga, Tchouameni și Jude Bellingham. Plus Endrick și versatilul Valverde.

ADVERTISEMENT

Mai mult, relațiile dintre Dortmund și Real Madrid sunt excelente. Astfel că mutarea nu va avea piedici dacă Florentino Pérez și Hans-Joaquim Watzke se vor înțelege privind suma de transfer.

Polițist, agent, dar și golgeter în ligile inferioare

Vă întrebați însă dacă are tatăl lui Jude Bellingham, un polițist din West Midlands, toate reperele legate de fotbal. Ei bine, da. Chiar dacă în ceea ce-l privește cariera este legată de ligile minore, de amatori, din Insulă.

Mark Bellingham, care are acum 46 de ani, și-a început cariera în 1994, cu nouă ani înainte ca Jude să se nască. A preferat să joace în timpul liber, în paralel cu munca în poliție. Dar a devenit un mit în fotbalul amator.

A înscris 61 de goluri într-un singur sezon, 2005-06, în liga a 9-a. Și a terminat cariera cu peste 700. Bornă pentru care, de altfel, și-a prelungit aparițiile pe gazon cu un an, deși avea deja 40, într-un moment în care mai avea nevoie de doar două reușite.

”Obișnuiam să-l privesc jucând. De la el am și ambiția, pe care a probat-o atunci când și-a dorit să atingă o cifră impresionantă. Dar și respectul pentru adversar, prezent inclusiv în acele dure confruntări din ligile mici. 

Lucru care se vede în jocul meu. Nu refuz fotbalul fizic, însă el nu a făcut niciodată un tackling și eu evit să le fac pentru că, fie și dintr-o eroare, aș putea să-mi accidentez adversarul. Prefer să încerc să-l deposedez altfel”, spune Jude Bellingham.

Și nu doar el este inspirat de Mark. Ci și fratele său, Jobe. Cel care, la 17 ani, evoluează la Birmingham. Desigur, visând să calce pe urmele lui Jude.

ADVERTISEMENT