Sport

Champions League, sferturi de finală retur. Real Madrid se califică dramatic în semifinale, Bayern a fost eliminată de Villarreal

FANATIK vă prezintă informații despre cele două partide retur din cadrul sferturilor de finală ale Champions League care au loc marți, 12 aprilie. Bayern - Villarreal este meciul cel mai interesant.
13.04.2022 | 00:10
Champions League sferturi de finala retur Real Madrid se califica dramatic in semifinale Bayern a fost eliminata de Villarreal
Bucuria jucătorilor lui Chelsea după primul gol marcat pe "Bernabeu". (sursă foto: EPA-EFE/Chema Moya)
ADVERTISEMENT
12-04-2022
21:52

Real Madrid şi Villarreal s-au calificat în semifinale. Adversari şi program

Real Madrid şi Villarreal au obţinut calificarea în semifinalele Champions League. Galacticii au eliminat campioana Europei, Chelsea, 2-3 după 120 de minute. În tur, Real câştigase la Londra cu 3-1. Golul izbăvitor a fost înscris de Benzema, autor al unui hattrick în prima manşă. 

La Munchen, Villarreal a produs marea surpriză şi a scos din competiţie pe Bayern. Chukwueze a înscris pentru 1-1 în minutul 88, după ce Lewandowski deschisese scorul în startul reprizei secunde. “Submarinul galben” merge mai departe, graţie victoriei din tur, 1-0. Cele două formaţii spaniole îşi aşteaptă acum adversarele din faza următoare.

Program sferturi

Miercuri, 13 aprilie, 0ra 22:00

  • Atletico Madrid – Manchester City (în tur 0-1)
  • Liverpool – Benfica (în tur 3-1)

Program semifinale

Semifinalele Ligii Campionilor sunt programate pentru finalul lunii aprilie (turul), respectiv începutul lunii mai (returul). UEFA nu a comunicat încă datele exacte, dar e de aşteptat ca prima mansă să aibă loc pe 26-27 aprilie, iar cea de-a doua o săptămână mai târziu. Real Madrid va întâlni câştigătoarea dintre Atletico Madrid şi Manchester City, în timp ce Villarreal va înfrunta Liverpool sau Benfica.

12-04-2022
18:58

Real Madrid - Chelsea 2-3, după prelungiri / Bayern Munchen - Villarreal 1-1

Real Madrid – Chelsea 2-3 (Rodrygo 80, Benzema 96 / Mount 15, Rudiger 51, Werner 75) (în tur 3-1)

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Min. 120+3: Final de meci! Real Madrid revine de la 0-3 pe teren propriu şi se califică în semifinale.

Min. 115: Thibaut Courtois îşi salvează încă o dată echipa, la un şut puternic al lui Ziyech la colţul scurt.

Min. 96: GOOOL Real Madrid! Benzema înscrie cu o lovitură de cap, după centrarea de pe stânga de la VInicius.

30 de minute suplimentare.

Min. 90+2: Pulisic este găsit în 6 metri de Rudiger, dar reia din voleu peste poartă.

Min. 82: Real presează și Modric șutează de la 25 de metri, iar Mendy prinde cu greu, în doi timpi, de lângă bară.

Min. 80 : GOOOL Real Madrid! Kante ratează o pasă în jumătate proprie, mingea ajunge la Modric, care centrează perfect, iar Rodrygo reia din prima din 12 metri lateral dreapta și o readuce pe Real în meci.

Min. 79: Intervenție de excepție a lui Courtois la o lovitură de cap a lui Kai Havertz și Real scapă de 4-0.

Min. 75: GOOOL Chelsea! Pasă printre pentru Timo Werner, care scapă de alunecarea lui Casemiro se deplasează către mijlocul careului și înscrie cu toată opoziția lui Courtois.

Min. 66: Centrare perfectă a lui Ferlan Mendy, Karim Benzema reia cu capul, dar mingea lovește transversala și iese afară.

Min. 62: La faza imediat următoare, contraatac rapid al oaspeților, Kante îl găsește pe Marcos Alonso. Acesta îl driblează pe Carvajal și reușește să înscrie. Însă faza este analizată de VAR și reușita este anulată pentru că anterior, din fundașul lui Real, mingea a deviat în mâna omologului său de la Chelsea.

Min. 61: Federico Valverde este lăsat singur la marginea careului, șutează violent, dar mingea trece peste.

Min. 58: Contraatac 3 contra 2 al lui Chelsea, dar Kai Havertz alunecă și trimite pe lângă poartă de la 8 metri.

Min. 56: Mendy plonjează spectaculos și scoate o lovitură liberă executată bine de Toni Kroos de la 22 de metri lateral stânga.

Min. 55: Reece James îi suflă balonul lui Benzema exact în momentul în care se pregătea să reia din voleu din marginea careului. Real Madrid rămâne fără șut pe poartă.

Min. 51: GOOOL Chelsea! Lovitură de colț controversată pentru londonezi. Execută excelent Mason Mount, iar Rudiger plasează balonul cu capul, în colțul lung.

Min. 24: Prima acțiune periculoasă a lui Karim Benzema, care șutează de la 20 de metri, după o minge respinsă de defensiva adversă, însă balonul îl lovește pe Thiago Silva în cap și se duce în corner.

Min. 15: GOOOL Chelsea! Mason Mount, omul cu pasa de gol în finala de anul trecut, marchează primul gol al său din actuala ediție a Ligii Campionilor fructificând cu un șut excelent o pasă primită de la Timo Werner.

Min. 13: Valverde se complică și o pune pe Chelsea pe contraatac. Werner este însă oprit însă în momentul șutului cu o intervenție de ultim moment de către Alaba, iar londonezii sunt nevoiți să se mulțumească doar cu un corner.

Min. 1: A început Real Madrid – Chelsea.


Bayern Munchen – Villarreal 1-1 (Lewandowski 52 / Chukwueze 88) (în tur 0-1)

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Min. 90+5: Fluier final. Villarreal reuşeşte să producă o surpriză de proporţii şi se califică în semifinalele Champions League.

Min. 88: GOOOL Villarreal! Ibericii dau lovitura pe contraatac. Moreno îi pasează lui Chukwueze şi mijlocaşul de 22 de ani îl învinge pe Neuer.

Min. 52: GOOOL Bayern Munchen! Robert Lewandowski şutează din marginea careului, mingea loveşte bara şi apoi intră în poartă.

Min. 45+2: Chiar înainte de pauză, Moreno a şutat periculos, din careu, însă mingea s-a dus pe lângă pe poartă.

Min. 11: Sane a ratat prima mare ocazie a lui Bayern Munchen, dar Rulli a fost la post şi a respins mingea.

Min. 1: A început Bayern Munchen – Villarreal.

12-04-2022
17:52

Formaţiile de start pentru Real Madrid - Chelsea şi Bayern Munchen - Villarreal.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Nacho, Alaba, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Valverde, Benzema, Vinicius. Rezerve: Lunin, Fuidias, Asensio, Marcelo, Jovic, Lucas Vasquez, Bale, Ceballos, Rodrygo, Mariano DIaz, Camavinga, Rafa Marin. Antrenor: Carlo Ancelotti.

Chelsea: Mendy – James, T. Silva, Rudiger, M. Alonso – Kante, Kovacic, Mount – Loftus-Cheek, Werner, Havertz. Rezerve: Kepa, Bettinelli, Christensen, Jorginho, Pulisic, Chalobah, Saul Niguez, Ziyech, Azpilicueta, Sarr, Vale. Antrenor: Thomas Tuchel.


Bayern Munchen: Neuer – Pavard, Upamecano, Hernandez – Sane, Kimmich, Goretzka, Coman, Musiala, Muller – Lewandowski. Rezerve: Ulreich, Richards, Gnabry, Choupo-Moting, Wanner, Sabitzer, Davies, Marc Roca, Nianzou, Vidovic, Tillman, Stanisic. Antrenor: Julian Nagelsmann

Villarreal: Rulli – Foyth, Albiol, Pau Torres, Estupinan – Coquelin, Capoue, Parejo – Gerard Moreno, Danjuma, Lo Celso. Rezerve: Asenjo, Mario Gaspar, Alcacer, Iborra, Chukwueze, Trigueros, Pena, Pino, Mandi, Moi Gomez, Pedraza, Aurier. Antrenor: Unai Emery

Marți, 12 aprilie, și miercuri, 13 aprilie, se vor decide echipele care vor merge în careul de ași al actualei ediții de Champions League, adică în semifinalele competiției. Marți au loc primele două meciuri din returul sferturilor de finală, Real Madrid – Chelsea și Bayern Munchen – Villarreal, iar miercuri celelalte două, Atletico Madrid – Manchester City și Liverpool – Benfica.

Programul și televizările meciurilor retur din sferturile de finală ale Champions League, marți 12 aprilie

  • ora 22:00 Real Madrid – Chelsea (în tur 3-1)
  • ora 22:00 Bayern Munchen – Villarreal (în tur 0-1)
ADVERTISEMENT

Așadar, marți, 12 aprilie, cu puțin înainte de miezul nopții, sau poate în primele ore din a doua zi, dacă vor fi prelungiri și eventual lovituri de departajare, vom cunoaște numele primelor două semifinaliste. În mod normal, judecând după cele petrecute în primele 90 de minute, una ar trebui să se știe, adică Real Madrid, dar în fotbal s-au mai văzut răsturnări incredibile de situații, așa că spunem doar că „galacticii” sunt mari favoriți la accesul în penultimul act.

În mod normal, judecând după valoarea combatantelor, și a doua calificată în semifinale ar trebui să fie tot un nume mare, Bayern Munchen, pentru că nu este deloc un scor insurmontabil 0-1 cu Villarreal, dar spaniolii lui Unai Emery trebuie tratați cu maximă seriozitate.

ADVERTISEMENT

Iubitorii fotbalului din România au posibilitatea să urmăreacă în direct la televizor regalul fotbalistic din cea mai importantă competiție europeană intercluburi pe posturile Digi Sport, Orange Sport și Look Sport.

Real Madrid – Chelsea se dispută cu casa închisă în sferturile de finală retur ale Champions League

Pe Santiago Bernabeu, care va fi plin ochi, s-au epuizat toate biletele, Real Madrid începe returul de la avantajul unui consistent 3-1 din tur, când echipa lui Carlo Ancelotti a controlat clar tactic partida și a obținut o victorie absolut firească în raport cu evenimentele de pe pe gazon.

ADVERTISEMENT

Evident, Thomas Tuchel și jucătorii săi spun că va fi foarte greu la retur, dar nu imposibil să încerce să răstoarne rezultatul din tur. Știu că le trebuie tot o victorie la două goluri pentru a merge în prelungiri și că, fundamental, va fi, pe cât posibil, să nu primească gol.

Din atacul londonezilor va lipsi tancul belgian Romelo Lukaku, despre care se spune că este bolnav, dar gurile rele susțin că vrea să plece la final de sezon și că relația sa cu Tuchel nu a fost nici un moment una idilică.

ADVERTISEMENT

Echipele probabile la Real Madrid – Chelsea

  • Real Madrid: Courtois – Carvajal, Nacho, Alaba, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Valverde, Benzema, Vinicius. Antrenor: Carlo Ancelotti
  • Chelsea: Mendy – Chalobah, Thiago Silva, Rüdiger – James, Kante, Kovacic, Alonso – Mount, Havertz, Ziyech. Antrenor: Thomas Tuchel

Bayern Munchen – Villarreal, din sferturile de finală retur ale Champions League, pleacă de la 1-o pentru spanioli

Meciul care are o miză mare va avea loc pe stadionul din Munchen. Bayern vine după un eșec la Villarreal și putea fi mult mai rău pentru campioana Germaniei din ultimii nouă ani și extrem de aproape de titlul zece, dacă spaniolilor nu li se anula, decizie foarte discutabilă, un al doilea gol.

Sigur, Bayern e o superputere, care și în optimi, după 1-1 la Salzburg, i-a spulberat acasă pe austrieci, scor 6-1 și are suficiente atuuri pentru a face un rezultat care să o califice direct, fără prelungiri, dar Villarreal sub comanda lui Unai Emery a reușit deja destule rezultate bune cu echipele mari și sigur va pune destule probleme lui Lewandowski și compania.

De altfel, Julian Nagelsmann a ținut să precizeze la conferința de presă de la Munchen faptul că Bayern va trebui să facă un meci foarte inteligent, să nu se arunce orbește în atac, pentru că Villarreal este o echipă construită pe un joc defensiv pe mai multe linii, cu foarte bună dezvoltare a contraatacului.

Echipele probabile la Bayern Munchen – Villarreal

  • Bayern: Neuer – Pavard, Upamecano, Hernandez, Davies – Kimmich, Goretzka – Coman, Müller, Gnabry – Lewandowski. Antrenor: Julian Nagelsmann
  • Villarreal: Rulli – Foyth, Albiol, Pau Torres, Estupinan – Coquelin, Capoue, Parejo, Lo Celso – Gerard Moreno, Danjuma. Antrenor: Unai Emery
ADVERTISEMENT