Sport

Real Madrid este în căutarea dublei. După Mbappe, o altă vedetă este la un pas de Spania

Real Madrid visează la lovitura secolului. Echipa condusă de Ancelotti are în plan să îl aducă atât pe Mbappe, cât și pe Haaland, la finalul sezonului.
12.01.2024 | 09:00
Real Madrid este in cautarea dublei Dupa Mbappe o alta vedeta este la un pas de Spania
Real Madrid vrea sa realizeze dubla in aceasta vara
ADVERTISEMENT

Real Madrid, liderul actual din La Liga, nu se limitează la Kylian Mbappe în planurile lor de transfer pentru vara aceasta, ci îl are și pe radar pe Erling Haaland. Formația lui Ancelotti poate da lovitura prin aducerea ambelor vedete.

Haaland, aproape de Real Madrid

Potrivit informațiilor oferite de cotidianul spaniol As, atacantul de la Manchester City ar putea fi adus la un preț mai apropiat de 100 de milioane de euro, comparativ cu clauza inițială de 200 de milioane de euro. Suma este una infimă ținând cont de explozia prețurilor la nivel de fotbaliști de top.

ADVERTISEMENT

Cu toate că Mbappe rămâne prioritatea, clubul blanco își păstrează opțiunile deschise, ținând cont de data limită de 15 ianuarie stabilită pentru o decizie din partea internaționalului francez. Mbappe a intrat în ultimele 6 luni de contract cu PSG.

Dacă negocierile cu Mbappe nu vor ajunge la un acord clar până la termenul limită, Real Madrid își propune să se îndrepte către Erling Haaland, având deja un interes susținut pentru atacantul norvegian.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor dezvăluite de As, Haaland ar fi disponibil la o sumă mai accesibilă, mai apropiată de 100 de milioane de euro, făcându-l astfel o opțiune atrăgătoare pentru strategia echipei lui Ancelotti. Clauza a fost negociată de către echipa lui Haaland la semnarea contractului.

Real Madrid visează la o dublă lovitură

Cu o vârstă de doar 23 de ani, Haaland este văzut la Madrid ca o investiție pe termen lung, fiind considerat o certitudine că va marca între 40 și 50 de goluri în următorii zece ani. Norvegianul are deja 14 goluri în cele 15 partide jucate în tricoul lui Manchester City.

ADVERTISEMENT

Sursele sugerează că clauza de 200 de milioane de euro este valabilă doar pentru cluburile din Premier League, iar o ofertă din afara Angliei ar putea aduce costul transferului la un nivel mai accesibil pentru Real Madrid.

Cota de piață de 180 de milioane de euro pentru amândoi jucătorii, conform Transfermarkt.de, deschide posibilitatea ca Real Madrid, sub conducerea lui Florentino Perez, să își permită să aducă amândoi golgheterii de top – Mbappe și Haaland.

ADVERTISEMENT

De asemenea, As amintește că Haaland și-a achiziționat o casă în Marbella acum un an și că norvegianul ar fi deschis la o mutare la Real Madrid. Astfel, oricare dintre cei doi, Mbappe sau Haaland, ar putea fi un transfer cu impact, asemănător cu lovitura de imagine reprezentată de aducerea lui Cristiano Ronaldo în 2009.

ADVERTISEMENT