Sport

Real Madrid, la cel mai bun start de sezon din istorie. Ce performanță a egalat echipa lui Carlo Ancelotti

Real Madrid a ajuns la opt succese consecutive în startul sezonului, în toate competițiile, după ce a învins-o ieri cu 2-0 pe RB Leipzig în grupelor Champions League.
15.09.2022 | 19:10
Real Madrid la cel mai bun start de sezon din istorie Ce performanta a egalat echipa lui Carlo Ancelotti
Real Madrid a învins-o ieri pe RB Leipzig cu 2-0 în etapa a doua a Champions League și a adunat opt victorii consecutive în startul acestui sezon. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ultimele zece minute ale meciului de pe Santiago Bernabeu dintre Real Madrid și RB Leipzig, din etapa a doua a grupei F din UEFA Champions League au fost determinante pentru ca băieții lui Carlo Ancelotti să stabilească o performanță istorică.

Real, opt victorii consecutive în startul sezonului

Golurile lui Federico Valverde și Marco Asensio au făcut ca gruparea “galacticilor” să își mențină procentajul maxim în startul acestui sezon. Astfel, Realul a ajuns la opt victorii la rând în toate competițiile, un record în istoria clubului madrilen.

ADVERTISEMENT

Seria a fost începută pe 10 august în Supercupa Europei împotriva lui Eintracht Frankfurt, când deținătoarea trofeului Champions League s-a impus cu 2-0 prin golurile lui David Alaba și Karim Benzema.

De atunci, Real Madrid a mai înregistrat cinci succese în La Liga și două în Champions League, 3-0 cu Celtic Glasgow și 2-0 cu Leipzig.

ADVERTISEMENT

Doar Realul din anii ’60 a mai avut un asemenea început de sezon

De-a lungul timpului, “los merengues” au mai realizat doar de două ori o asemenea performanță: la începutul și la sfârșitul anilor ’60.

În sezonul 1961-1962, echipa în care strălucea legendarul Alfredo Di Stefano a obținut 11 victorii consecutive, opt în campionat și trei în Cupa Campionilor Europeni, pierzând în al 12-lea joc, 0-1 pe terenul lui Real Oviedo.

ADVERTISEMENT

Șapte ani mai târziu, faimoasa generație cunoscută drept Los Ye-Yes, în tradiţia pop-cult-ului Beatles, în frunte cu Paco Gento, a pornit la fel de lansat, cu 11 triumfuri succesive în meciurile oficiale, dintre care nouă în La Liga și două în Cupa Campionilor. În ambele situații, Real Madrid a câștigat detașat titlul.

Urmează Atletico, ultima echipă care a învins-o pe Real într-un meci oficial

Prin victoria de aseară, echipa lui Carlo Ancelotti a depășit performanța stabilită în stagiunea 2009-2010 de Manuel Pellegrini, care a înregistrat șapte victorii în startul sezonului, după ce în weekend depășise și realizarea echipei lui Zinedine Zidane din ediția 2016-2017, de șase succese la rând.

ADVERTISEMENT

Realul în versiunea 2022-2023 și-ar putea extinde această spirală victorioasă duminică în derby-ul din deplasare cu rivala locală Atletico Madrid, tocmai ultima echipă care i-a învins pe “galactici” într-un joc oficial, pe 8 mai.

ADVERTISEMENT