Sport

Real Madrid sacrifică șase jucători pentru operațiunea Mbappe – Haaland. Pe cine a scos Florentino Perez la vânzare

Florentino Perez, președintele lui Real Madrid, a pus 6 jucători pe lista ”dispensabililor” pentru a obține banii necesari pentru transferurile lui Mbappe și Haaland și respectarea fair-play-ului financiar.
29.03.2022 | 11:02
Real Madrid sacrifica sase jucatori pentru operatiunea Mbappe  Haaland Pe cine a scos Florentino Perez la vanzare
ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe și Erling Haaland reprezintă pilonii noului Real Madrid. În plus, se caută întăriri și în defensivă sau la mijlocul terenului. Iar liderul din LaLiga nu vrea să-și asume vreun risc de ordin financiar, astfel că a stabilit deja o listă cu șase jucători care vor trebui să-și caute o nouă destinație.

Hazard, Mariano și Jovic, primii pe lista președintelui lui Real Madrid, Florentino Perez

Este adevărat, Kylian Mbappe ar veni gratis. Însă, ați aflat deja din FANATIK, sumele induse de un potențial transfer sunt stratosferice pentru actualul moment din fotbalul mondial. La fel, în cazul lui Haaland, mutarea implicând, pe lângă clauza de reziliere, costuri suplimentare deloc de neglijat.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, chiar și un club precum Real Madrid, aflat într-o situație financiară bună, trebuie să fie extrem de atent cu masa salarială. Iar Florentino Perez știe acest lucru.

Astfel, pe lângă Gareth Bale, Marcelo și Isco, aflați la final de contract, lista jucătorilor dispensabili este deschisă de nume care, dincolo de faptul că nu au confirmat, au salarii mari. Și ar genera economii semnificative.

ADVERTISEMENT

Hazard primește aproximativ 30 de milioane brut pe sezon, Jovic 10 și Mariano 9. În total, sunt aproape 50 de milioane de salarii pentru trei jucători care nu însumează 1.600 de minute de joc în acest an.

Mai mult, pentru Jovic există interes din Bundesliga, Premier League sau Serie A. Astfel că s-ar putea acoperi și o parte din cele 60 de milioane plătite la momentul transferului său de la Eintracht Frankfurt.

ADVERTISEMENT

Și pentru Eden Hazard există interes, cu precădere din Premier League. Însă, din pricina numeroaselor accidentări, probabil suma de transfer nu o să fie una extraordinară. Compensează însă, la economii, prin cuantumul salariilor.

În fine, Mariano Diaz nu a reușit să se impună. Și, chiar în condițiile în care nu s-ar ajunge la vreun acord cu unul dintre cele două staruri dorite de Real Madrid, este greu de crezut că poate reprezenta o soluție.

ADVERTISEMENT

Asensio, Ceballos și Vallejo își caută deja echipe

Lista este completată de alți trei jucători. Nu au salarii de top și, probabil, nici sumele pe care Real Madrid le va obține de pe urma lor nu este mare. Însă orice cent contează.

Este vorba despre Asensio, Ceballos și Vallejo. Toți trei sunt conștienți că pot prinde cu greu echipa chiar și în condițiile ”rotației” induse de un program aglomerat. Și își caută deja echipe.

Asensio este curtat de formații din Italia. Dani Ceballos, care a absentat vreme lungă din pricina accidentărilor și a prezenței la Jocurile Olimpice, este în contact cu Betis. Iar Jesús Vallejo este, chiar și în condițiile în care nu se va aduce un alt fundaș central, doar a cincea opțiune.

ADVERTISEMENT