Sport

Coloșii din Europa trebuie să bage mâna adânc în buzunar pentru transferul lui Erling Haaland. Suma uriașă de care e nevoie pentru a-l avea pe norvegian

Erling Haaland este unul dintre cele mai atractive nume de pe piața transferurilor din vara ce urmează, dar cluburile care vor semnătura sa trebuie să pregătească o sumă uriașă de bani.
24.03.2022 | 07:40
Colosii din Europa trebuie sa bage mana adanc in buzunar pentru transferul lui Erling Haaland Suma uriasa de care e nevoie pentru al avea pe norvegian
Erling Haaland este unul dintre cele mai atractive nume de pe piața transferurilor din vara ce urmează, dar cluburile care vor semnătura sa trebuie să pregătească o sumă uriașă de bani. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Atacantul norvegian are o clauză de reziliere cu Borussia Dortmund de 75 de milioane de euro și este mai mult decât clar că el va pleca la finalul sezonului, mai ales că echipele de top ale Europei se bat pentru a-l aduce.

Preţul final pentru transferul lui Erling Haaland

În principiu, presa internațională a vorbit de interesul a patru coloși pentru transferul lui Erling Haaland. Este vorba de Manchester City, Real Madrid, Barcelona și PSG, dar acestea trebuie să se pregătească pentru o cheltuială importantă.

ADVERTISEMENT

Conform site-ului lesport10.com, întreaga afacere s-ar ridica la aproximativ 250 de milioane de euro, pentru că aici intră și salariul fotbalistului, dar și comisioanele pe care clubul câștigător va trebui să le achite.

Astfel, pe lângă suma de transfer ce se va cifra în jurul a 100.000.000 de euro, gruparea care va reuși să obțină semnătura lui Haaland va trebui să pregătească un salariu anual de 50 de milioane de euro și aceeași sumă pentru impresarul său Mino Raiola, dar și pentru tatăl jucătorului, Alf-Inge Haaland.

ADVERTISEMENT

Este adevărat că PSG, Real Madrid sau Manchester City sunt cluburi care își permit să cheltuie o astfel de sumă pentru un fotbalist. În schimb, pentru Barcelona va fi mai dificil să se ridice la un asemenea nivel din cauza problemelor financiare, dar catalanii se bazează pe relația de prietenie dintre președintele Joan Laporta și Mino Raiola.

Ce pun la bătaie marile forțe ale Europei

Manchester City vrea să-l facă pe norvegian cel mai bine plătit jucător din Premier League și i-a pus pe masă un salariu săptămânal de 500.000 de lire sterline (n.r. – aproximativ 31.000.000 de euro pe sezon). În acest moment cele mai mari salarii din Anglia le primesc Cristiano Ronaldo și Kevin De Bruyne, ambii având în jurul a 385.000 de lire sterline pe săptămână.

ADVERTISEMENT

Joan Laporta a avut o întâlnire secretă cu Mino Raiola și i-a expus acestuia oferta detaliată a Barcelonei pentru Erling Haaland. Jucătorul urmează să primească un contract pe cinci ani, iar salariul său va crește în fiecare sezon.

De asemenea, oficialii lui PSG au luat, deja, legătura cu persoane din anturajul lui Haaland, transmițându-i să nu ia nicio în decizie în ceea ce privește viitorul lui, dorind mai întâi să clarifice situația lui Kylian Mbappe. Mesajul celor de la PSG a fost că sunt dispuși să dea mai mult decât cea mai bună ofertă pe care o are jucătorul.

ADVERTISEMENT

Real Madrid nu a negat niciodată interesul pentru internaționalul norvegian, dar Florentino Perez ar vrea să-l aducă doar pe Mbappe în această vară, iar Haaland să ajungă pe Santiago Bernabeu abia în 2023. Dar, această variantă nu este deloc agreată de fotbalistul lui Dortmund.

ADVERTISEMENT