News

Rechinii au mai atacat o femeie. O tânără de 17 ani și-a pierdut piciorul în largul Golfului Florida

Înainte ca o turistă austriacă și o turistă româncă să moară după ce au fost atacate de rechini în Marea Roșie, lângă Hurghada, o tânără de 17 ani a fost atacată de temutul pește marin răpitor în largul Golfului Florida
07.07.2022 | 22:51
Rechinii au mai atacat o femeie O tanara de 17 ani sia pierdut piciorul in largul Golfului Florida
Addison Bethea a trecut peste mai multe intervenții chirurgicale. Foto: captură Tallahassee Memorial
ADVERTISEMENT

Atacul a fost înregistrat în urmă cu șase zile, iar medicii au avut o misiune grea, având în vedere gravitatea rănilor. Conform reprezentanților Tallahassee Memorial HealthCare, Addison Bethea a suportat bine intervențiile chirurgicale.

Picior amputat la 17 ani, din cauza atacului unui rechin

Tânăra de 17 ani locuiește în Perry (Florida) și marți a fost operată pentru a-i fi amputat piciorul drept chiar deasupra genunchiului, La 30 iunie, ea făcea scalloping când a fost atacată în largul coastei Keaton Beach, la aproximativ 80 de mile sud-est de Tallahassee.

ADVERTISEMENT

Scalloping reprezintă o tradiție floridiană și o activitate în care sunt prinse moluște comestibile. Din nefericire, în timpul acestei activități, adolescenta a fost surprinsă de rechin și a suferit răni devastatoare în partea superioară a piciorului drept.

Din cauza mușcăturilor, și-a pierdut cvadricepsul, dar și cei patru mușchi din partea din față a coapsei care lucrează împreună pentru a menține rotula stabilă și pentru a permite extensia piciorului inferior.

ADVERTISEMENT

Mușcătura a provocat, de asemenea, leziuni nervoase și vasculare masive. Chirurgii de la TMH au încercat să îi salveze cât mai mult din picior pentru a-i optimiza mobilitatea pe termen lung.

Prima sa intervenție chirurgicală la TMH a făcut posibilă amputarea cu succes a piciorului inferior și reconstrucția gambei superioare. Chirurgii au restabilit circulația sângelui în piciorul inferior, prin reconstruirea vaselor de sânge.

ADVERTISEMENT

Mulțumirile adresate echipei de chirurgi

Această procedură a conservat țesutul muscular și pielea piciorului ei inferior, menținându-l în viață și făcând posibilă utilizarea acestui țesut în reconstrucția de astăzi. “Salvarea țesutului din partea inferioară a piciorului a fost primordială pentru ca operația de azi să fie posibilă.

Chirurgii și personalul medical nu pot primi suficiente laude din partea noastră pentru îngrijirea minunată a fetiței noastre. Suntem atât de recunoscători că a ajuns aici, la TMH“, a declarat tatăl ei, Shane Bethea, conform tmh.org.

ADVERTISEMENT

Bethea va avea o recuperare lungă, care va necesita o reabilitare extinsă, dar familia ei rămâne optimistă. O strângere de fonduri GoFundMe a fost înființată pentru a o ajuta pe Bethea și familia ei.

Aceasta este intitulată “Cheltuieli medicale pentru Addison Bethea, atac de rechin”. De asemenea, familia ei a deschis o pagină de Facebook, Fight Like Addison, unde va posta periodic actualizări privind evoluția ei.

Altfel, mai departe puteți afla cine a fost românca ucisă de un rechin în Marea Roșie, lângă fostul sat pescăresc Hurghada.

 

ADVERTISEMENT
Tags: