Sport

Record pentru o decizie VAR în Voluntari – UTA Arad! Cât au așteptat jucătorii pe teren pentru verdict. Foto

VAR a intervenit la golul de 2-1 marcat de Adam Nemec în Voluntari - UTA Arad. Doar că golul a fost anulat după nouă minute de așteptare, pe motiv de offside.
08.04.2023 | 16:50
Record pentru o decizie VAR in Voluntari  UTA Arad Cat au asteptat jucatorii pe teren pentru verdict Foto
Arbitrul Marcel Bârsan, aflat la centru în Voluntari - UTA. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Meciul dintre FC Voluntari și UTA Arad a început furtunos. Oaspeții au deschis scorul prin Ubbink, în minutul 9, dar Marcelo Lopez a readus egalitatea pe tabelă cu un gol marcat în minutul 21.

Record pentru o decizie VAR în Voluntari – UTA Arad! Nouă minute pentru o decizie

Însă cea mai controversată fază din prima parte a venit în minutul 28. Adam Nemec a trimis mingea în poartă după o pasă excelentă a lui Naser Aliji. Centralul Marcel Bârsan a validat reușita, dar a intervenit VAR-ul.

ADVERTISEMENT

Faza suspectă era poziția în care se afla Aliji în momentul în care a primit pasa. Iar reluările tv nu l-au surprins pe fotbalistul Voluntariului în cadru, în momentul pasei. Comentatorul a dezvăluit că altă reluare concludentă nu a existat din cauza faptului că stadionul din Voluntari este mic.

În cele din urmă, liniile s-au tras după un stop-cadru de pe o cameră plasată la centrul terenului. Iar asta a durat nu mai puțin de 9 minute, interval în care mingea a stat la centru și Marcel Bârsan aștepta decizia.

ADVERTISEMENT
Liniile au fost trase de pe o cameră aflată la centrul terenului. Sursa: captură tv
Liniile au fost trase de pe o cameră aflată la centrul terenului. Sursa: captură tv

Cristi Balaj, nemulțumit de sistemul VAR: “Habar nu am ce chinezărie am achiziționat”

În camera VAR se aflau arbitrii Sebastian Colțescu și Vlad Bârleanu, care au decis în cele din urmă că reușita trebuie anulată pentru offside la Aliji. Din cauza acestei așteptări îndelungate, prima parte a fost prelungită cu 10 minute.

Cristi Balaj este omul dintre oamenii de fotbal care s-au plâns de calitatea sistemului VAR din fotbalul românesc. Președintele celor de la CFR Cluj consideră că în România a ajuns o “chinezărie”, susținând că echipa sa a fost dezavantajată în meciul cu Universitatea Craiova:

ADVERTISEMENT

„Trei faze, una la Maglica, una la Manea și faza pe care ați amintit-o. Din punctul meu de vedere, fazele au fost judecate corect de Istvan Kovacs și validată de către arbitrii din camera VAR.

Au fost faze la limită într-un arbitraj modern asemenea situații nu se sancționează.  Dezamăgirea mea este de modul în care este folosit acest sistem de VAR. Habar nu am ce chinezărie am achiziționat. Habar nu am!”, a spus Balaj la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

De la începutul acestei stagiuni, sistemul de arbitraj video a fost introdus în fotbalul românesc. Însă, VAR-ul nu a eliminat controversele din arbitraj, ba mai mult, există mulți oameni de fotbal care se consideră dezvantajați de acest sistem.

ADVERTISEMENT