News

Regele Charles și Regina Consoartă Camilla, atacați cu ouă în timpul unei vizite oficiale. Polițiștii au intervenit rapid

Regele Charles și Regina Consoartă Camilla au fost atacați cu ouă de un bărbat din mulțime. Cei doi se aflau într-o vizită oficială.
09.11.2022 | 18:36
Regele Charles si Regina Consoarta Camilla atacati cu oua in timpul unei vizite oficiale Politistii au intervenit rapid
Regele Charles și Regina Consoartă Camilla, atacați cu ouă. Sursa foto: Twitter/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În timpul unei vizite oficiale, Regele Charles și Regina Consoartă Camilla au fost atacați cu ouă de un bărbat aflat în mulțime. Cei doi nu au pățit nimic, iar polițiștii au intervenit imediat.

Regele Charles și Regina Consoartă Camilla au fost atacați cu ouă

În timpul unei vizite oficiale în orașul York, Regele Charles al III-lea discuta cu unii dintre oameni aflați în mulțime, fiind însoțit de Camilla, însă un tânăr a încercat să-i lovească pe cei doi cu ouă.

ADVERTISEMENT

Unul dintre ele a aterizat la mai puțin de un metru de suveran. În timp ce ouăle aterizau pe jos, un ofițer echipat a venit lângă monarh și l-a ținut de umăr pentru scurt timp.

De asemenea, bărbatul care a aruncat spre rege a strigat: “Această ţară a fost construită pe sângele sclavilor.”, potrivit express.co.uk.

ADVERTISEMENT

Mai mulți ofițeri l-au imobilizat și l-au pus la pământ pe bărbatul care a aruncat cu ouă în monarh. Între timp, oamenii prezenți și-au exprimat simpatia față de rege.

Unii dintre oameni au strigat “rușine” către protestatar, în timp ce alții au strigat “Dumnezeu să-l salveze pe rege”.

ADVERTISEMENT

Mai multe imagini și clipuri video cu momentul au fost publicate pe rețelele de socializare.

Regele Charles și Regina Consoartă Camilla nu au fost loviți de ouă și au reușit să-și păstreze calmul în timpul incidentului. Cei doi și-au continuat plimbarea, fiind însoțiți de demnitari ai orașului York.

De ce au călătorit Charles și Camilla la York. Cei doi au marcat un moment extrem de important

Regele Charles a călătorit alături de Camilla pentru a dezveli o statuie a regretatei Elisabeta a II-a la Catedrala York.

ADVERTISEMENT

Dezvelirea statuii marchează un “moment foarte important” în istoria națiunii, dar și a orașului York, după cum a declarat arhiepiscopul de York, Stephen Cottrell, înaintea sosirii Majestăților Sale.

“Este un lucru foarte bun pentru York că el (Regele) va fi aici. Este un moment foarte important și foarte emoționant.”, a declarat arhiepiscopul pentru The York Press.

Statuia are 2,5 metri înălțime și a fost sculptată de Richard Bossons. A fost comandată pentru a marca Jubileul De Platină al Reginei Elisabeta a II-a, care s-a stins din viață în urmă cu două luni.

ADVERTISEMENT