Sport

Laurențiu Reghecampf, demis de la Al Tai! Eșecul în fața lui Tătărușanu i-a fost fatal. Update

Laurențiu Reghecampf a fost demis din funcția de antrenor principal al echipei Al Tai, după înfrângerea în fața formației lui Ciprian Tătărușanu, Abha.
01.03.2024 | 20:12
Laurentiu Reghecampf demis de la Al Tai Esecul in fata lui Tatarusanu ia fost fatal Update
Laurențiu Reghecampf nu mai este antrenorul echipei Al Tai, el fiind demis după înfrângerea în fața formației Abha, unde este legitimat Ciprian Tătărușanu. Sursă foto: Twitter @Tai1381EN
ADVERTISEMENT
01-03-2024
18:20

Reghecampf a fost demis de la Al Tai

Laurențiu Reghecampf nu mai este antrenorul echipei Al Tai, el fiind demis după înfrângerea în fața formației Abha, unde este legitimat Ciprian Tătărușanu.

Informația a fost oferită de jurnalistul Midan Al Yaum pe contul de Twitter, Acesta a mai anunțat că tehnicianul român va fi înlocuit cu algerianul Noureddine Zekri, care a fost prezent în tribune la eșecul cu Abha.

La echipa Abha, Ciprian Tătărașanu a fost titular, în timp ce echipa oaspete este antrenată de Laurențiu Reghecampf (48 de ani). Acesta este într-o situație dificilă cu echipa sa ce se află pe un loc retrogradabil.

Îl demite Tătărușanu pe fostul antrenor Reghe?

Pentru Reghecampf acest eșec este cu atât mai delicat cu cât a fost învins de fostul său elev de la FCSB, Ciprian Tătărușanu. Abha a marcat primul gol în minutul 38, prin internaționalul polonez Grzegorz Krychowiak (34 de ani). După ce a început repriza secundă, echipa lui Tătărușanu și-a dublat avantajul prin același Krychowiak, autor al unei duble.

ADVERTISEMENT

Totuși, echipa lui Reghe a avut  situații bune de a marca la poarta apărată de Tătărușanu dar a pierdut pe mâna atacanților. Al Tai are șase înfrângeri și o remiză în ultimele șapte etape, ceea ce este o problemă pentru Reghecampf. Al Tai este pe un loc retrogradabil, 16, cu doar 18 puncte, la egalitate cu Abha.

Nici Abha nu este lipsită de emoții deși a câștigat fiind clasată mai jos ca Al-Tai, pe locul al 17-a (direct retrogradabil) în Saudi Pro League, cu 18 puncte după 22 de etape. De notat este faptul că de la Al-Tai au lipsit Andrei Cordea care îl salvase pe Reghe etapa trecută și Marko Dugandzic.

ADVERTISEMENT

Un algerian gata să vină la echipă

Înfrângerea cu Al Tai vine imediat după ce presa din Arabia Saudită a scris că Laurențiu Reghecampf ar putea fi înlocuit de șeici din cauza rezultatelor. Saudiții au precizat cine ar putea să-l schimbe pe tehnicianul român – algerianul Noureddine Zekri (59 de ani), ultima oară la Damac.

Deși au fost zvonuri că Reghe ar fi din nou aproape de Universitatea Craiova, patronul Mihai Rotaru susține că nu se pune problema înlocuirii bulgarului Petev. Pentru Al Tai urmează un meci deosebit de important în vederea luptei pentru evitarea retrogradării împotriva ultimei clasate Al Hazem. Partida este programată vineri, 8 martie, de la ora 16:00.

ADVERTISEMENT

Ciprian Tătărușanu a bifat și o performanță inedită în meciul Abha – Al Tai, reușind doar al doilea meci din acest sezon în care nu a luat gol. Tătărușanu a fost folosit în 21 de meciuri din campionatul Arabiei Saudite și a încasat 53 de goluri.

Alt român, Andrei Burcă, a pierdut acasă cu formația sa Al-Akhdoud în fața mai puternicei Al-Ryadh, scor 1-2, fundașul român începând titular meciul.

ADVERTISEMENT