Life

Regizorul Alain Françon, victima unui atac. Agresorul a fugit de la locul faptei

17.03.2021 | 22:48
Regizorul Alain Francon victima unui atac Agresorul a fugit de la locul faptei
ADVERTISEMENT

Alain Françon, un regizor de teatru foarte cunoscut în Franța, a fost victima unui atac miercuri, 17 martie 2021. Incidentul neplăcut s-a petrecut în cartierul Écusson din centrul orașului Montpellier, agresorul fugind de la locul faptei. 

Artistul a fost lovit cu o armă albă în zona gâtului, fiind dus de urgență la spital unde a ajuns în stare foarte gravă. Potrivit stirileprotv.ro, regizorul a fost internat la terapie intensivă, cadrele medicale observând cu mare atenție starea sa de sănătate.

ADVERTISEMENT

Primele informații arată că Alain Françon a fost lovit cu un cuțit și s-a prăbușit pe strada din apropierea hotelului unde era cazat din luna februarie, în centrul istoric al orașului. De acolo regizorul de teatru a fost preluat de o ambulanță.

Alain Françon, lovit cu o armă albă. Regizorul este în stare gravă

De asemenea, oamenii legii au declarat că în prezent nu se cunosc cu exactitate circumstanțele care au dus la această faptă, autorul atacului fiind căutat și la ora actuală pentru a fi tras la răspundere pentru fapta sa.

ADVERTISEMENT

Informația potrivit căreia victima este renumitul regizor de teatru a fost confirmată de Poliție, care a ținut să mai adauge că atacul terorist a fost exclus în momentul de față.

Alain Françon (76 de ani) se afla în orașul istoric, unde s-a produs incidentul, de la mijlocul lunii februarie. Regizorul de teatru susținea cursuri la Ecole nationale supérieure d’art dramatique din Montpellier.

ADVERTISEMENT

Artistul s-a născut în 1945 la Saint-Etienne și a înfiinţat compania Le Théâtre éclaté la Annecy în anii 1970.  Regizorul a condus de-a lungul anilor mai multe instituții, printre care se numără Centre dramatique national din Lyon, apoi pe cel din Savoie.

În 1996 a preluat frâiele de la Théâtre national de la Colline din Paris, un post pe care l-a ținut ocupat până în urmă cu aproximativ 11 ani. A renunțat la conducere în 2010.

ADVERTISEMENT

Din păcate, atacul la adresa regizorului nu este unul singular. În ultima perioadă mai multe persoane au murit din cauza unor atacuri teroriste, unul care nu va fi uitat prea curând fiind cel în care un atacator înarmat cu un cuțit a decapitat o femeie și a ucis alte două persoane lângă o biserică din Nisa.

În cursul aceleiași zile, poliția a împușcat mortal un trăgător într-un alt incident, primarul Christian Estrosi anunțând la momentul respectiv că oamenii legii au reținut atacatorul, incidentul fiind calificat drept atac terorist.

ADVERTISEMENT
Tags: