News

Reguli speciale pentru alegerile locale. Nelu Tătaru a anunțat ce obligații vor avea alegătorii în 27 septembrie

17.08.2020 | 23:51
Reguli speciale pentru alegerile locale Nelu Tataru a anuntat ce obligatii vor avea alegatorii in 27 septembrie
ADVERTISEMENT

Au mai rămas cinci săptămâni până la alegerile locale din 27 septembrie 2020, alegeri care se vor desfășura în condiții extraordinare din cauza pandemiei de Covid-19.

Ministrul Nelu Tătaru a vorbit despre modul în care se vor desfășura aceste alegeri, dezvăluind că vor exista mai multe reguli care vor trebui respectate în secțiile de vot.

ADVERTISEMENT

Atât alegătorii, cât și membrii comisiei de votare vor fi nevoiți să respecte cu strictețe toate regulile pentru a nu risca o răspândire a bolii în rândul populației.

Reguli speciale pentru alegerile din 27 septembrie 2020, anunțate de Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății pregătește împreună cu ceilalți specialiști un ghid al măsurilor care vor trebui respectate, ghid care va fi disponibil în timp util tuturor cetățenilor.

ADVERTISEMENT

„Noi pregătim, în acest moment, un ghid la tot ceea ce înseamnă secţii de votare, alegători, la tot ce înseamnă comisia de votare. Sunt în lucru. Rămân de bază aceleaşi reguli: distanţarea, igiena, dezinfectantul, acea mască, iar în secţiile de vot vor fi şi mănuşile”, a declarat Tătaru la Realitatea PLUS.

Tătaru a dezvăluit că toată lumea în secțiile de votare va purta mască de protecție, dar și mănuși de protecție, aceste două măsuri fiind primordiale pentru ca oamenii să fie protejați de boală.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că avem tot felul de obiecte personale care circulă acolo, portul mănuşilor este obligatoriu. Noi, ca şi minister al Sănătăţii, pregătim o hotărâre de Guvern în care să facem acel necesar pentru fiecare secţie de votare pentru aceste elemente”, a completat Tătaru.

Alegerile locale vor avea loc în 27 septembrie, cu toate că România se află în plină pandemie de Covid-19 și numărul de infectări zilnice cu Covid-19 este în creștere.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, președintele Klaus Iohannis a anunțat că alegerile vor avea loc pentru că Guvernul Orban se va asigura că vor fi luate toate măsurile de protecție necesare.

ADVERTISEMENT
Tags: